Mindössze hat mérkőzést rendeztek a német bajnokság 24. fordulójában, de az élcsapatok kivétel nélkül pályára léptek.

 

Amíg a Rhein Neckar Löwen és a Füchse Berlin botladozik, addig a FRISCH AUF Göppingen megállíthatatlan. A Baden-Württembergi együttes olyan sorozatot produkál, amire eddig csak ők voltak képesek ebben a bajnokságban. Nyolc mérkőzést nyertek zsinórban, többek között kétszer a Rhein Neckar ellen, hétvégén pedig a Füchse Berlint győzték le, ami már nem is jelentett meglepetést. Legutóbb még decemberben szenvedtek vereséget a Melsungentől. A csapat ezzel már az ötödik a Bundesligában a Rhein Neckar mögött, de az „oroszlánok” két mérkőzéssel többet játszottak.

A csapat vezére a német válogatott balszélsője Marcel Schiller, aki 158 találatával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, továbbá kiemelendő még a 99 gólos Sebastian Heymann valamint a szlovén kapus Urh Kastelic. A Göppingen a 2014/2015-ös szezonban végzett ötödik helyen. Jelenleg rendkívül egységes csapat benyomását keltik, amennyiben ezt tudják folytatni idén akár odaérhetnek a legjobb négy közé is.

A Bundesliga tabellája a legutóbbi tíz forduló alapján

 

A forduló rangadóján a Kiel legyőzése után a Flensburg a magdeburgi kirándulását is sikerrel vette. A hazai együttes még az első félidőben végig vezetett, a folytatásban fordított a listavezető és kilenc év után újra nyerni tudott Magdeburgban.

Elszenvedte hatodik vereségét a bajnokságban Rhein Neckar, méghozzá attól a Wetzlartól akik öt mérkőzés óta nem tudtak nyerni. A címvédő THW Kiel a Szeged elleni Bajnokok Ligája mérkőzés között a Stuttgartot győzte le hazai pályán.

Eredmények

Balingen – Nordhorn 35-24

Wetzlar – Rhein Neckar 34-32

Göppingen – Füchse Berlin 25-24

Magdeburg – Flensburg 29-32

Kiel – Stuttgart 33-28

Ludwigshafen – Coburg 22-19

A forduló legjobbja a Flensburg óriása Johannes Golla. A német válogatott beálló nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. Tíz lövésből nyolc gólt szerzett.

A forduló kapusa a bajnokság utolsó két helyezettjének mérkőzéséről került ki. A Ludwigshafen 43 esztendős szlovén kapusa Gorazd Skof 47%-os teljesítményt nyújtott a Coburg elleni győztes találkozón.

Fotók: Göppingen facebook, Magdeburg facebook, liquimolly-hbl.de, eredmenyek.com

3851 megtekintés.

Megosztás