Site icon Handballexpert

Bundesliga: Hampus Wanne utolsó pillanatokban szerzett góljával maradt élen a Flensburg

A német bajnokság 26. fordulójában a Göppingen döntetlenjét kivéve papírforma eredmények születtek, de a listavezető is közel állt a pontvesztéshez az újonc otthonában.

 

A Bundesliga 2 tavalyi ezüstérmese, jelenleg kieső helyen álló Essen megmutatta a foga fehérjét, és jelezte, hogy ősztől is maradnának az elitligában. A Flensburg messze elmaradt attól a játékától, amit az utóbbi időkben láttunk. Két kiváló kapusuk soha nem látott gyenge teljesítményt nyújtott. Buric és Bergerud is mindössze egy-egy lövést hárított. Így fordulhatott elő, hogy a hazaiak 84%-os hatékonysággal fejezték be támadásaikat, ennek köszönhetően szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül Wanne három másodperccel a vége előtt szerzett góljával nyert a Flensburg.

A Kielt is komoly erőpróbára késztette az öt mérkőzés óta veretlen Bergischer. Sagosen visszafogottabb teljesítményt nyújtott. Hét lövéséből három gólt szerzett, ezúttal a nyolcgólos Ekberg és a hétgólos Zarabec húzta a Kiel szekerét.

Kilenc győztes mérkőzés után pontot vesztett a Göppingen. A szezon meglepetéscsapatának a kiesőjelölt Nordhorn legyőzése okozott problémát.  A két csapat szinte minden mutatóban azonos teljesítményt nyújtott, így a döntetlen reális. Érdemes megemlíteni Marcel Schiller mutatóját. A válogatott szélső az elmúlt három mérkőzésen 34! gólt jegyzett, a Nordhorn ellen mindössze egy találatig jutott.

A forduló legjobbja címet a Rhein-Neckar Löwen beállója, Jannik Kohlbacher érdemelte ki. A 25 esztendős játékos 13lövésből 11gólt szerzett a Hannover ellen, a mérkőzést csapata ötgóllal megnyerte.

 

A forduló legjobb kapusa választása egy 23 esztendős német fiatalemberre esett. A Leipzig kapusa Joel Birlehm szenzációs teljesítményt nyújtott a Balingen elleni győzelem alkalmával. 14 lövést védett, ami 43%-os teljesítménynek felel meg, így a Balingen még húsz gólig sem jutott.

 

Eredmények

Göppingen – Nordhorn 26-26

Magdeburg – Melsungen 31-27

Rhein-Neckar – Hannover 33-28

Ludwigshafen – Stuttgart 28-24

Kiel – Bergischer 33-30

Wetzlar – Füchse Berlin 29-27

Essen – Flensburg 28-29

Leipzig – Balingen 26-18

 

Fotók: liquimoly-hbl.de, Flensburg facebook oldal, Göppingen facebook oldal

Megosztás
Exit mobile version