Négy magyar játékos kapott szerepet ősszel a világ legerősebb bajnokságában, összesen száztíz gólt szereztek.

Először kezdjük is a magyar játékosok őszi szereplésével, a legelégedettebb saját maga, és csapata teljesítményével Sipos Adrián lehet. Az eddig látottak alapján remek döntést hozott, hogy Veszprémből a Melsungen együttesét választotta. A Bundesliga meglepetéscsapatában a kemény védekezés mellett a támadásból is kivette részét. A Melsungen parádésan rajtolt, az első hét mérkőzését megnyerte, a legnagyobb bravúr a Kielben aratott 35-30-as győzelem. A lendület az év vége felé csökkent, az utolsó öt fordulóban csak öt pontot sikerült begyüjteniük, ennek ellenére minden adott ahhoz, hogy a tavasszal a negyedik helyről folytatva nemzetközi kupaszereplést elérő helyen végezzen az együttes. A Német-kupában is jól szerepeltek, bejutottak a negyeddöntőbe, ahol majd a másodosztályú Lübbecke lesz az ellenfelük.

Mérkőzés: 19

Lövés: 37

Gól: 27

Gólpassz: 8

Technikai hiba: 10

Kiállítás: 21 (a legtöbb a mezőnyben)

Piros lap: 1

A nagy múltú Hamburg együtteséhez szerződő Ilic Zorán számára balszerencsésen indult a légiósélet. Az 5. fordulóban Leipzig elleni 35-34-es győzelemmel véget ért mérkőzésen egy irányváltásnál térdsérülést szenvedett, így több mérkőzést ki kellett hagynia, valamint a válogatott felkészülési mérkőzésein sem léphetett pályára. Az év utolsó mérkőzésén viszont csapatának egyik meghatározó játékosa volt. A Lemgo elleni idegenbeli 34-34-es döntetlennel véget ért találkozón hat gólt szerzett, ami önbizalmat adhat neki a jövő feladatai előtt. A lövéshatékonyságán viszont a tavasszal javítania kell.

 

Mérkőzés: 12

Lövés: 41

Gól: 17

Gólpassz: 15

Technikai hiba: 15

Kiállítás: 5

Hanusz Egon közelít a századik Bundesliga mérkőzéséhez a Stuttgart színeiben. Az őszi szezon sem neki, sem a csapatának nem sikerült túl fényesre, de legalább az év lezárása jól sikerült a Rhein Neckar 32-31-es legyőzésével. Nyolc olyan mérkőzés is volt, amikor nem sikerült a gólszerzés a válogatott irányítójának. Pokoli nehéz tavasz várhat rájuk, hisz csak a jobb gólarányuknak köszönhetően mozdultak el a kieső helyről. Rajtuk kívül még három csapat is tizenhárom pontot gyűjtött.

Mérkőzés: 17

Lövés: 45

Gól: 28

Gólpassz: 21

Technikai hiba: 21

Kiállítás: 1

A legnehezebb helyzetben Leimeter Csaba együttese van, az újonc Balingen mindössze hét pontot szerzett, így utolsóként várják a folytatást. Nagy bravúrra lesz szükségük a bennmaradáshoz, jelenleg az utolsó előtti Eisenachtól is hat ponttal vannak lemaradva. Leimeter viszont a magyar különítmény legeredményesebb játékosának bizonyult, de így sem sikerült bekerülnie a válogatott bő keretébe.

 

Mérkőzés: 19

Lövés: 70

Gól: 38

Gólpassz: 15

Technikai hiba: 26

Kiállítás: 7

A Bajnokok Ligája győztes Magdeburg és a Füchse Berlin a bajnoki cím két legfőbb esélyese. A két kiváló együttes a Super Globe döntőjében is hatalmas csatát vívott, melynek végén a Magdeburg emelhette magasba a trófeát. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a táblázat élén. A harmadik fordulóban a Berlin hazai pályán 31-26-ra nyert a Magdeburg ellen, a tavaszi visszavágót március 10-én rendezik. A fővárosiak is egyszer szenvedtek vereséget a Kiel otthonában.

A Flensburg lemaradása négy pont az élen álókkal szemben. Az Európa-ligában szereplő együttest több sérülés is hátráltatta így nem igazán tudott összecsiszolódni a félelmetes Simon Pytlick –Jim Gottfriddson – Kay Smits belső hármas. A dán kiválóság 13 mérkőzést játszott, a holland jobbátlövő is csak 12 alkalommal lépet pályára, akinél néhány nappal ezelőtt szívizomgyulladást diagnosztizáltak, így nem tudni mikor játszhat legközelebb.

A szezon eddig legnagyobb csalódása a rekordbajnok és címvédő Kiel szereplése annak ellenére, hogy Filip Jicha együttese utolsó hét mérkőzését sikerrel zárta, de így is csak az ötödik helyen töltik a téli szünetet. Öt vereséget szenvedtek el a bajnokságban, a legkellemetlenebb pofon a már említett Melsungen elleni botlás hazai pályán, de a Leipzigből is pont nélkül tértek haza. A Német-kupában váratlanul kiestek hazai közönség előtt, a legjobb tizenhat között a Wetzlar nyert 32-31-re. Tavasszal az év vége felé mutatott játékot kell folytatniuk ahhoz, hogy ősztől újra ott legyenek a Bajnokok Ligájában, a címvédés komoly bravúrnak számítana, de ehhez kell az ellenfelek váratlan hibázása is. Legutóbb a 2017/2018-as szezonban csúsztak le a dobogóról.

Góllövőlista

  1. Manuel Zehnder ( Eisenach) 148 gól ( 57,1 %)
  2. Mathias Gidsel (Füchse Berlin) 141 gól (72,3%)
  3. Casper Mortensen (Hamburg) 134 gól (69%) 

Fotók: liquy-moly hbl.de  / Magdeburg facebook

 

 

 

 

 

 

 

1261 megtekintés.

Megosztás