A negyedik forduló rangadójáról már korábbi cikkünkben olvashattak. Hiába a címvédő remek győzelme, ha ránézünk a Bundesliga tabellájára, kissé feje tetejére állt a megszokott sorrend. A Kiel, Flensburg, Rhein Neckar hármas egyelőre nincs a dobogón.

A Leipzig a hatodik szezonját kezdte, mióta feljutott a másodosztályból. Az elmúlt öt évben két nyolcadik hely volt a legjobb eredményük. A forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatták a zöld-fehérek, miután idegenben legyőzték a Rhein Neckar együttesét, és ezzel a bajnokság élére álltak. Kevésnek bizonyult a hazaiaknál Uwe Gensheimer hét, Patrick Groetzki öt találata, a vendégek Lukas Binder vezérletével a Füchse elleni berlini döntetlen után, újabb fontos pontokat zsebeltek be idegenben.

Andre Haber hat idegenlégióssal felálló csapatában nem hemzsegnek a világsztárok, ennek ellenére egységes csapat benyomását keltik, és az eddig elért eredmények önbizalmat adhatnak a továbbiakra.

A vereséggel kezdő Magdeburg is hétről hétre jobban teljesít, tőlük el is várják, hogy a top négyben végezzenek. Wetzlarban szintén elégedettek lehetnek, az ötvenezres kisváros csapata hat pontjával az élmezőny tagja.

Izgalmas összecsapást hozott a Stuttgart-Lemgo mérkőzés. Egyenlő erők küzdelmét láthatta a Porsce-Aréna ötszáz nézője. A döntetlennel záruló mérkőzésen Faluvégi Rudolf két góllal vette ki részét a hazai pontszerzésből.

 

A 4. forduló érdekesebb eredményei

Rhein Neckar – Leipzig 23-28

THW Kiel – Flensburg 29-21

Bergischer – Wetzlar 20-22

Melsungen – Minden 24-24

Stuttgart – Lemgo 26-26

Göppingen – Erlangen 27-27

 

A bajnokság állása

  1. Leipzig 7pont
  2. Magdeburg 6pont
  3. Wetzlar 6 pont

 

Góllövőlista

  1. Niclas Ekberg (Kiel) 31gól
  2. Robert Weber (Nordhorn) 29gól
  3. Bjarki Mar Elisson (Lemgo) 28gól

 

Megosztás