Site icon Handballexpert

Bundesliga: Mattias Zachrisson vállsérülés miatt visszavonul

A Füchse Berlin kétszeres EHF kupa győztes jobbszélsője tavaly óta küzd makacs vállsérülésével, ami nem jött rendbe, emiatt a hét éve a fővárosiakat erősítő svéd játékos kénytelen befejezni a profi sportot.

A szomorú bejelentés után a Füchse Berlin hazai pályán a Wetzlar ellen lépett pályára a Bundesliga 6. fordulójában. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a folytatásban az elmúlt szezonban még a Tatabánya baloldalát erősítő Milos Vujovic vezérletével a vendéglátó magabiztos győzelmet aratott. A montenegrói szélső a mezőny legjobbjának bizonyult, tíz góljával.

A THW Kiel a Veszprém elleni döntetlen után gólparádét rendezett a Sparkassen Arénában, ezúttal már nézők nélkül, a szenvedő alany a Minden együttese volt. A vírus terjedése miatt Németországban újra minden sportág mérkőzései zárt kapuk mögött zajlanak. Nicklas Landin újfent parádés teljesítményt nyújtott, 53%-os védési mutatóval zárt. A fölényes győzelemnek köszönhetően a címvédő az élre állt.

A Flensburg már az első félidőben bebiztosította győzelmét a Bergischer otthonában, a hét gólig jutó Hampus Wanne vezetésével. A Rhein Neckar is könnyedén hozta a kötelezőt.

Faluvégi Rudolf ezúttal nem szerzett gólt, de csapata remek játékkal legyőzte a Leipziget, és már az ötödik helyen áll.

A 6 .forduló érdekesebb eredményei

THW Kiel – Minden 41-26

Füchse Berlin – Wetzlar 35-28

Rhein Neckar – Balingen 36-27

Bergischer – Flensburg 25-30

Coburg – Magdeburg 26-28

Stuttgart – Leipzig 30-24

 

A bajnokság állása

  1. Kiel 10pont
  2. Rhein Neckar 10pont
  3. Flensburg 10pont
  4. Melsungen 9pont
  5. Stuttgart 9pont
  6. Magdeburg 8pont

 

Góllövőlista

  1. Niclas Ekberg (Kiel) 47gól
  2. Robert Weber (Nordhorn) 46gól
  3. Viggo Kristjansson (Stuttgart) 44gól

 

Megosztás
Exit mobile version