Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy egy csapat mindössze tizenegy gólra legyen képes hatvan perc alatt. Ezt a „bravúrt” mutatta be a Bundesliga 9. fordulójában az a Ludwigshafen amely a félbeszakított előző szezon végén a kieső helyen végzett, és csak a létszámbővítésnek köszönhetően őrizhette meg tagságát. A Wetzlar elleni mérkőzésen a csapat teljes csődöt mondott. A mindössze 33%-os lövési hatékonyság, és a 6%-os kapusteljesítmény rendkívül gyenge teljesítményre utal.

Komoly izgalmakat hozott a Leipzig-Lemgo találkozó. A lipcseiek jól kezdték az új szezont, de az utóbbi hetekben gyengélkedtek, és a Lemgo elleni végjáték sem sikerült nekik. Hiába vezettek három góllal, négy perccel a vége előtt a zöld-fehéreknek, meg kellett elégedniük egy ponttal.

Egyre jobb formába kerül a Füchse Berlin. A fővárosiak a veterán klasszis Hans Lindberg vezérletével a Bergischer otthonából hozták el a pontokat. A dán szélső tíz gólt szerzett.

Kiváló teljesítményt nyújtott, az ezúttal Faluvégi Rudolf nélkül felálló Stuttgart a Flensburg otthonában. A vendégek a szünetben még vezettek, és a folytatásban is megnehezítették esélyesebb ellenfelük dolgát.

9. forduló érdekesebb eredményei

Wetzlar – Ludwigshafen 29-11

Leipzig – Lemgo 32-32

Bergischer – Füchse Berlin 29-31

Flensburg – Stuttgart 34-30

Kiel – Coburg 41-26

A bajnokság állása

  1. Kiel 14pont
  2. Rhein Neckar 14pont
  3. Flensburg 12pont
  4. Stuttgart 11pont
  5. Göppingen 10pont
  6. Wetzlar 10pont

Góllövőlista

  1. Viggo Kristjansson (Stuttgart) 71gól
  2. Robert Weber (Nordhorn) 71gól
  3. Bjarki Mar Elisson (Lemgo) 61gól

 

Megosztás