A Bundesligában három meccset rendeztek ma. Pályára lépett a listavezető Kiel, az Európa Ligában remeklő Füchse Berlin és a német bajnokságban vele azonos pontszámmal álló Lipcse is.

A Kiel mondhatni rengeteg gólt kapott Veszprémben, de így sem jelenthetett problémát a kieső helyen álló Ludwigshafen (15.) legyőzése. És természetesen a várakozásoknak megfelelően, lelépte a Kiel az ellenfelét, még egy kis „lazázás” is belefért a második félidőben.

Kiel – Ludwigshafen 29-19 (16-7)

A Füchse Berlin a Dinamo Bukarestet verte kedden az EHF Európa Ligában és itt a német bajnokságban is nyert egymás után háromszor. Ilyen előjelekkel, a tabellán épp előtte álló Melsungen sem jelenthetett gondot a fővárosiaknak. De ők ezt másképp gondolták, messze nem foglalkozva az esélyekkel, hatalmas küzdelemre késztették a Berlint, az első játékrészt sikerült is megnyerniük. Aztán kijött a két csapat közötti különbség, főleg Hans Lindberg személyében aki 11 találatig jutott, de a fővárosiak minden bizonnyal könnyebb győzelemre vártak.

Füchse Berlin – Melsungen 32-30 (13-14)

A nyolcadik Lipcse a tizenegyedik Erlangenhez látogatott és mivel mindössze két pont különbség volt a csapatok között, nyugodtan nevezhetjük a találkozót rangadónak. Aztán a látottak messze megcáfolták ezt, az Erlangen könnyed, magabiztos játékkal verte a Lipcsét!

Erlangen – Leipzig 30-22 (16-12)

fotó: kicker.de

Megosztás