Fantasztikusan indították az idei Bajnokok Ligája idényt női kézilabda csapataink, így három fordulót követően a Győri Audi ETO KC százszázalékos, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria egy döntetlen mellett, kétszer győzedelmeskedni is tudott.

Tovább olvasom

Újra meccshangulat a Papp László Sportarénában, Európa 4 legjobb női klubcsapata újra BL Final 4-on szerepelhet, ráadásul nézők előtt. A győri szurkolók újra remek hangulatot teremtettek a csarnokban, amitől a szűk esztendő után furcsa bizsergés fogta el az embert.

A sorsoláson a Győri ETO-nak az a Brest Bretagne jutott ellenfélül, akikkel az utóbbi időszakban rendre szoros mérkőzéseket játszott, most is szoros mérkőzést vártak a szakértők. Fodor Csenge találatával indult a 2021-es négyes döntő, majd hosszú perceket állt a játék az eredményjelző hibája miatt. A későbbiekben főként a védelmet domináltak, a Győr például főleg hétméteresekből volt eredményes Kristiansen révén, a felállt fallal szembeni játékba rengeteg hiba csúszott. Amíg a Győrnél sok szélső helyzet kimaradt, addig a Brest középen próbálkozott, Ana Gros szorgosan gyűjtögette a góljait. Később a francia mester beállóban frissített, a nehezen megjátszható Foppát Pop-Lazic váltotta, a szerb 3 gyors góllal hálálta meg a bizalmat. A 20. percre a Brest négygólos előnyt épített a tanácstalan, sok hibával játszó Győr ellen. Tisztességesen kapaszkodott a Győr, de a szünetig alig tudott közelebb jutni, főleg Nze Minko volt eredményes. Végül 3 gólos Brest-előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidőre érkezett a győri kapuba Solberg, és a mérkőzés kezdett teljesen más képet mutatni. Az ETO játéka feljavult, Brattsetet többször tudták helyzetbe hozni. A félidő középső harmadában szárnyalt a Győr, Brattset, Kristiansen eredményes játékával fordítottak is, 16-15. A hajrában visszajött a meccsbe a Solberg által elbizonytalanított bresti csapat, és a végén döntetlent mutatott az eredményjelző, 20-20. Jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, ahol nagy küzdelem folyt a pályán, de ennek végén ugyanígy döntetlen volt az eredmény.

A hetespárbaj jól kezdődött a Győr számára, a visszaálló Glauser védte Gros büntetőjét. Ezt követően viszont hibázott Kristiansen és Nze Minko is. A bresti győzelmet végül – a mérkőzésen haloványan teljesítő – Gullden hetese hozta meg, döntőbe jutott a francia csapat, a Győr pedig a bronzért küzdhet majd. Végeredmény: 25-27 hétméteresek után.

 

Fotó: Brest Bretagne FB oldala

Danyi Gábor menesztése után a kézilabdás élet nem áll meg. A Győrnek fontos mérkőzésen kellett helyt állnia, az ellenfél az egyébként  jó erőkből álló Debrecen volt.

Tovább olvasom

Az óév utolsó napján először a Bors, majd a Nemzeti Sport írta meg, hogy Ambros Martín lehet a győri kispad első számú várományosa a következő szezonra. A spanyol edző jelenleg szabad, hisz épp az Eb-n kellett viharos körülmények között távoznia az orosz válogatottól. Mindkét lap, illetve az általában jól értesült fórumok is úgy tudják, Danyi Gábor biztosan távozik az ETO-tól, és Siófokon fog Zdravko Zovko oldalán dolgozni. Korábban Golovin Vlagyimir is felmerült a győri paddal kapcsolatban, ő azonban a hírek szerint tegnap bejelentette csapatának, hogy a következő évben is marad az MTK-nál. Bartha Csaba győri részről azt nyilatkozta:

Ha változás lesz klubunk személyi állományában, azt szokásunknak megfelelően sajtókommünikében jelezzük.

Bíró Bence pedig siófoki részről sejtelmes választ adott.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a lapértesülést.

Kép: 24.hu

Ami a B.-csoportban biztos volt az Oroszország – Svédország meccs előtt, hogy a spanyolok mellett mindketten továbbjutnak, de az eddigi mérkőzéseket látva, ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ki hány ponttal!?

Tovább olvasom