A norvég kézilabda diadalát hozta a 2020/21-es budapesti női kézilabda BL Final4. A bajnok Vipers csapata hazai játékosokra épül, akik közül Katrine Lunde, Heidi Løke és Nora Mørk is csatlakozott az ötszörös győztesek közösségéhez. Mind kivették a részüket a sikerből, de a legnagyobb hős az új generáció kiemelkedő egyénisége, a nyáron Esbjergbe távozó Henny Reistad volt, aki a szezon nagyrészéhez hasonlóan az egész hétvégén extraklasszis teljesítményt nyújtott.

Az ezüstérmes Brest Bretagne kiváló idényt zárt. Megnyerte a francia kupát, majd drámai küzdelemben a bajnokságot is, remekül szerepelt a BL-ben, ahol az elődöntőben diadalmaskodott a legnagyobb esélyes, címvédő Győri ETO ellen is. A döntőre azonban elfogyott a kraft, és nem volt esélyük egy ellenállhatatlanul kézilabdázó ellenfél ellen.

Döntő: Brest Bretagne – Vipers Kristiansand 28 – 34

A Final4 végeredménye:

  1. Vipers Kristiansand
  2. Brest Bretagne
  3. Győri Audi Eto KC
  4. CSKA Moszkva

MVP: Henny Reistad

A Bajnokok Ligája gólkirálynője: Ana Gros

Kép: EHF Champions League

Finoman szólva is „érdekes” az idei Bajnokok Ligája kiírásának programja. Persze az okokat tudjuk, hol itt, hol ott halasztanak egy két mérkőzést, aztán ahol tudnak játszanak vagy épp pótolnak másikat. Ami biztos, ma mindkét csoportban játszottak egy-egy találkozót.

A szegedi csoportban, a Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum, eddig mindössze a Portót verte meg idegenben, de voltak más nagyon biztató meccsei is, többek között a Flensburg is mindkét találkozón megszenvedett ellenük. A sereghajtó norvégok, ma a harmadik Meshkov Bresztet fogadták, az odavágón „csak” kettővel nyertek a fehéroroszok. Ami a mai találkozót illeti, hatalmas lőpárbajt rendeztek a csapatok az első félidőben, Máthé hármat vállalt a hazai 16-ból, a másik oldalon „vitézkedett” öttel-öttel, a szünetben 16-17.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe egy-két góllal többször vezettek a hazaiak, de rendre döntetlen körüli volt az állás. Aztán az idegek harcát végre most a hazaiak nyerték meg, köszönhetően többek között Máthé Dominik, Luc Abalo és Christoffersen 5-5 góljának, a vendégeknél mindössze hatan dobtak gólt, Vladimir Vranjes 7-7-e nagyon kiegyensúlyozott, de pontot most nem ért. Viszont győzelmével az Elverum megelőzte a Vardart!

Elverum – Meshkov Breszt 33-31 (16-17)

A másik nyolcasban, mi hívjuk veszpréminek, szintén pályára lépett a sereghajtó ráadásul nulla pontos PPD Zagreb, a sorozatban négyet nyerő és ezzel negyedik Motor Zaporozsjéhez látogatott. Az egymás elleni első meccsükön, Zágrábban egyel nyert a Motor, hazai pályán mindenképp most is ők tűntek esélyesebbnek és a mutatott forma is ezt vetítette elő. A várakozásoknak megfelelően 10-6-ra is vezettek a hazaiak, de hatalmas lelkesedéssel a szünetre egalizálni tudtak a vendégek. Aztán a második félidőben nem követték el azt a hibát a hazaiak mint az elsőben, ha már előnybe kerültek meg is tartották azt. A hazaiaknál Artem Kozakevych lőlapja volt zseniális 10/10 (!), a vendégeknél Vlado Matanovics 8 gólig.

Motor Zaporozsje – PDF Zagreb 29-25 (13-13)

fotó: daniasport.hu