Danyi Gábor menesztése után a kézilabdás élet nem áll meg. A Győrnek fontos mérkőzésen kellett helyt állnia, az ellenfél az egyébként  jó erőkből álló Debrecen volt.

Tovább olvasom

A magyar válogatott edzője járt Ágai Kis Andrásnál és Borsos Attilánál, a fő téma pedig természetesen a mögöttünk hagyott olimpiai selejtező volt.

Bár még nem ért véget a selejtező torna, mi mégis ünnepelhetünk. Magyarország 2008 után ismét részt vehet az ötkarikás játékokon. Az idáig vezető út rögös és kanyargós volt, sok örömmel és csalódással. Talán érdemes kicsit visszatekinteni az elmúlt pár évre, levonni a tanulságokat, megvizsgálni a tényeket és tovább építkezni.

Tovább olvasom

A hétvégén rendezik az egyik legfontosabb válogatott tornát, az olimpiai selejtezőt. Bár sokan szkeptikusak – amire minden okuk megvan -, én megpróbáltam összegyűjteni hat okot, amiért ott leszünk Tokióban.

Tovább olvasom

Már néhány hete pletykáltak arról, hogy Danyi Gábor távozhat Győrből, most pedig ez hivatalossá is vált. Az ETO természetesen megköszönte az edző munkáját, és sok sikert kívántak neki. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ki veszi majd át Danyi helyét Győrben, bejelentették viszont, hogy a magyar tréner Siófokra teszi át székhelyét, ahol ő lesz a vezetőedző, másodedzője pedig Zdravko Zovko lesz. A klub 3+2 éves kontraktust írt alá Danyival. Fodor János klubelnök így kommentálta az eseményeket:

„Nagyon örülünk neki és büszkeséggel tölt el minket, hogy Gábor elfogadta a felkérésünket, így közösen nyithatunk egy új fejezetet a klub életében. Az érkezése nem csak a felnőtt csapatunkra lesz hatással, hanem az SKC teljes szakmai munkájára. Az is fontos volt számunkra, hogy Zovko mester a maradásáról biztosított bennünket. Minden téren pozitív irányba változtak a dolgok, mióta átvette a csapat irányítását. Nagyon tiszteljük őt. Jelen pillanatban azonban nem szeretnék a távolabbi jövőbe tekinteni, hiszen mindenkinek megvan a saját feladata az adott klubjában és ezt maximálisan tiszteletben tartjuk. Jelenleg az idei szezon eredményes befejezésére koncentrálunk.”

Nyilatkozat forrása: Siófok KC

Kép: 24.hu

Az óév utolsó napján először a Bors, majd a Nemzeti Sport írta meg, hogy Ambros Martín lehet a győri kispad első számú várományosa a következő szezonra. A spanyol edző jelenleg szabad, hisz épp az Eb-n kellett viharos körülmények között távoznia az orosz válogatottól. Mindkét lap, illetve az általában jól értesült fórumok is úgy tudják, Danyi Gábor biztosan távozik az ETO-tól, és Siófokon fog Zdravko Zovko oldalán dolgozni. Korábban Golovin Vlagyimir is felmerült a győri paddal kapcsolatban, ő azonban a hírek szerint tegnap bejelentette csapatának, hogy a következő évben is marad az MTK-nál. Bartha Csaba győri részről azt nyilatkozta:

Ha változás lesz klubunk személyi állományában, azt szokásunknak megfelelően sajtókommünikében jelezzük.

Bíró Bence pedig siófoki részről sejtelmes választ adott.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a lapértesülést.

Kép: 24.hu

A magyar női kézilabda-válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, az Elek Gábor és Danyi Gábor által vezetett csapat a 10. helyen végzett a kontinensviadalon. Az eredmény – főleg az elmúlt időszak világversenyeit nézve – reálisnak mondható, mégis nagyon keserű a szánk íze, ugyanis véleményem szerint több volt ebben az egészben.

Tovább olvasom