Az A csoportban a Pick Szeged másodszor is 29-29-es döntetlent játszott a Montpellier csapata ellen, így 19 pontot szerezve a harmadik helyen végzett és készülhet a Flensburg elleni nyolcaddöntőre.

A B csoportban a Telekom Veszprém egy utolsó másodperces góllal, 40-39-re győzött Párizsban tét nélküli mérkőzésen, ami minden körülmények között bravúr. 17 ponttal a negyedik helyet szerezték meg a bakonyiak, így David Davis és a Vardar Szkopje vár rájuk.

Az Aalborg, a Kiel, a Kielce és a Barcelona egyenes ágon a legjobb nyolc közé jutott és ellenfélre vár.

Párosítás (Az elsőként feltüntetett csapat játsza hazai pályán a visszavágót):
Pick Szeged – Flensburg
PSG – Elverum
Montpellier – Porto
Telekom Veszprém – Vardar

Továbbjutás esetén a Szeged a Barcelona ellen léphet pályára a negyeddöntőben, míg a Veszprém ellenfele az Aalborg lenne, tehát a két tavalyi döntős ellen vezethez a magyar csapatok útja a Final4-ba.

A PPD Zagreb, a Meshkov Brest, a Dinamo Bukarest és a Motor Zaporozsje elbúcsozott az idei kiírástól.

Fordulatos mérkőzésen győzte le a Telekom Veszprém a lengyel bajnokot utolsó hazai csoportmérkőzésén. Színes támadójáték jellemezte a bakonyi csapat játékát, ami ellensúlyozta a védelem közepén tátongó lyukakat. A találkozó hajrájára hátul is felkeményedett a Veszprém, így begyűjtötte a két pontot, ami azt jelenti, hogy a megszerezhető 14 pontból 13-at abszolvált otthonában a magyar rekordbajnok.

Ennek ellenére a Veszprém az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a negyedik helyen végzett a B-csoportban, mivel idegenben csupán két pontra futotta 6 mérkőzésen. A nyolcaddöntős ellenfél kérdéses, de az már több mint valószínű, hogy nyolc közé jutás esetén a tavalyi ezüstérmes Aalborg lesz az ellenfél a Final4-ba jutásért.

A mai meccs üde színfoltja volt Sipos Adrián négy gólja és Ilic Zorán első félidős szerepvállalása. A találkozó színvonalára kissé rá nyomta bélyegét a tétnélküléség, de önbizalom növelésnek mindenképpen jó volt a szezon eddigi talán legjobb csapata elleni diadal. Az utolsó percek gála jellege tovább növelhette a mérkőzésre kilátogató szurkolók szórakozását. Felemás csoportkör ér véget jövő héten Párizsban, hogy aztán kezdetét vegye a szezon legfontosabb szakasza.

Végeredmény: Telekom Veszprém – Kielce 35 – 33

Csak a különbség volt kérdéses. Törökországban is magabiztos győzelmet szerzett az ETO a Kastamonu vendégeként, így továbbra is száz százalékosan vezeti a csoportját a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Tovább olvasom

Az elképesztő hazai győzelmet követően nem bírt román ellenfelével a Ferencváros női kézilabda csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában, a Bukarest otthonában 27-21-re maradt alul a magyar bajnok.

Tovább olvasom