A Győri Audi ETO KC átlövője, Háfra Noémi a dán bajnok Odense Handbold együttesében szerepel a 2022/2023-as szezon során.

A 23 éves átlövő a 2021/22-es idényt a Rába-partiaknál töltötte, akikkel magyar bajnok, magyar kupa ezüstérmes, és Bajnokok Ligája ezüstérmes lett.

„Háfra Noémi a magyar kézilabdázás egyik legtehetségesebb játékosa, nem volt véletlen Győrbe szerződtetése sem, hiszen minden képessége meg van ahhoz, hogy klubunkban a legmagasabb szinten szerepelhessen. Noémi elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt ő, vagy bárki más elképzelte volna. Abban minden érintett fél egyet értett, hogy a játékosnak a legnagyobb segítség az, ha minél több időt tud pályán tölteni. Noémi fejlődését szem előtt tartva szeretnénk, ha újra régi formájában tudna játszani, ezért is járultunk hozzá ahhoz, hogy ideiglenesen csapatot váltson. A dán bajnokság jelenleg az egyik legerősebb Európában, az Odense csapatában azonban többen is kiestek a posztjáról, így várhatóan sok játéklehetőséget kap majd, ráadásul a Bajnokok Ligájában is szerepelhet. Háfra Noémi továbbra is klubunk igazolt sportolója marad, 2023 nyarától továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatának szerződtetett játékosa. Ezúton kívánok sok sikert neki Dániában!”nyilatkozta a győri klub honlapjának Görbicz Anita elnök.

 

„Sajnos az elmúlt szezonom nem úgy sikerült, ahogy elterveztem.  Sokat beszélgettem azokkal, akik közel állnak hozzám, valamint a Győri Audi ETO vezetőségével, és arra a következtetésre jutottam, hogy a következő szezont olyan klubban kell kezdenem, ahol nagyobb esélyem lehet több játékidőre, és ezáltal tovább fejlődhetek.  Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt.  Döntésem több okból is a dán Odense Handbold csapatának kedvezett.  Egyrészt nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni a dán kézilabda kultúrában.  Az előző szezonban kétszer találkoztunk a Bajnokok Ligájában, és az Odense mindkétszer kemény ellenfélnek bizonyult. Szeretném megköszönni a Győri Audi ETO ETO KC vezetésének, hogy hozzájárultak a dániai vendégszereplésemhez, bízom benne, hogy egy év múlva még érettebb és értékesebb játékosként térek vissza Győrbe.”  – nyilatkozta a kölcsönbe szerződő Háfra Noémi.

 

Háfra Noémi a Ferencváros együttesében szerepelt sokáig, tagja volt a 2018-ban Debrecenben aranyérmet nyerő junior női kézilabda-válogatottnak. A felnőtt válogatottban Kim Rasmussen alatt mutatkozott be. Tagja volt a 2021-ben részt vevő tokiói olimpiai csapatnak is.

A dán bajnok Odense a következő idényben is a Bajnokok Ligájában szerepel, ahol többek között a Ferencváros együttesével is összecsap.

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC

Az Európai Kézilabda Szövetség információi szerint a BL sorsolás előtti kalapbeosztásnál  hölgyeknél a magyar bajnok Győri Audi Eto KC az első, míg az ezüstérmes, szabadkártyával induló a Ferencváros a harmadik kalapból várja a Bajnokok Ligája sorsolást.

A férfiaknál a magyar bajnok Pick Szeged ugyancsak az első, míg a Final Fourban résztvevő Telekom Veszprém a harmadik kalapból várja azt.

A 2022/23-as idényben a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását pénteken, 11 órakor tartják az Európai Kézilabda Szövetség bécsi székházában.

Borítókép: Facebook.com/ Pick Szeged (archív)

Teltház és kiváló hangulat előtt aratott sikert az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata a DVSC Schaeffler felett a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. Elek Gábor csapata a második félidőben biztosította be továbbjutását a négyes döntőbe, ahol a Győr – Dunaújváros – Siófok hármas közül kerül ki az ellenfele.

Tovább olvasom

Elképesztő mérkőzést hozott a Ferencváros és a Dortmund összecsapása a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában, ahol a tét nem volt kisebb az FTC számára, mint a csoport második helyének elérése. Ehhez a kötelező lépést megtette Elek Gábor alakulata, hiszen 23-21-es győzelmet aratott, egy elképesztő végjátékban.

Tovább olvasom

Az elképesztő hazai győzelmet követően nem bírt román ellenfelével a Ferencváros női kézilabda csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában, a Bukarest otthonában 27-21-re maradt alul a magyar bajnok.

Tovább olvasom

Hullámvölgyek és hullámhegyek, talán így lehetne a legjobban jellemezni a Ferencváros és Esbjerg összecsapását a női Bajnokok Ligája csoportkörében, hisz a zöld-fehérek és a vendég dánok is vezettek már három találattal, végül 31-31-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

Tovább olvasom

Fantasztikusan indították az idei Bajnokok Ligája idényt női kézilabda csapataink, így három fordulót követően a Győri Audi ETO KC százszázalékos, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria egy döntetlen mellett, kétszer győzedelmeskedni is tudott.

Tovább olvasom