A mai napon a német-svéd találkozóval már meg is kezdődött a selejtezőtornák lebonyolítása a férfiak mezőnyében a nyári tokiói olimpiára, a hat utolsó hely vasárnap estére mind gazdára talál.

Tovább olvasom

Kicsit késve sikerült élesítenünk a cikket, ezért elnézést kérünk, közben két meccset már le is játszottak. A továbbiakban:

Nem is reméltük előre hogy így lesz, de az utolsó középdöntő fordulóban már csak az a tét a magyar válogatott számára, hogy kivel játszhatunk a negyeddöntőben – cserébe izgulhatnak a horvátok a továbbjutásért.

Tovább olvasom

Az előzetes esélylatolgatások szerint a románok helye borítékolható volt a középdöntős küzdelmekre, de a horvát válogatott hibátlan tovább jutására csak a legvérmesebb drukkerek számítottak. Horvátországban a női kézilabda eddig meglehetősen háttérbe szorult, ezúttal azonban még a Real Madrid klasszisa, Luka Modric is elismerő üzenetet küldött honfitársainak.

Neagu és Micijevic gólpárbajával indult a mérkőzés, a románok akarata érvényesült a találkozó elején. A horvátok sok hibával játszottak. Az első tizenöt percben mindössze három gólig jutottak. Csupán Micijevic tudta bevenni a remekül védő Dedu kapuját. Négygólos hátrányban időt kért a horvát szövetségi kapitány, ezt követőn egy pillanat alatt ritmust váltottak a horvátok és egy 7-0-ás rohammal maguk javára fordították a mérkőzést. A kispadról érkezők is azonnal játékba lendültek, Jezic és Larissa Kalaus vezérletével a négygólos hátrányból, négygólos előny lett a félidő végére.

A folytatásban okos, taktikus játékkal őrizte előnyét a horvát csapat, a románoknál nem volt meg a kellő átütőerő, tíz felett volt az eladott labdáik száma. A horvát kapuban az Európa-bajnokság legjobb kapusa címre pályázó Pijevic a legfontosabb pillanatokban védett. Négy perccel a lefújás előtt már öt góllal vezettek Jezicék, így a végére nem maradt izgalom.

Tovább olvasom