A 2022. júniusának harmadik hétvégéjén rendezik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, ahol 2020. után ismét szurkolhatunk a magyar Telekom Veszprém együttesének.

A szombati nap folyamán a két elődöntőt rendezik, míg vasárnap a helyosztókat. Az első elődöntőben a magyar Telekom Veszprém a lengyel Kielcével, míg a másik ágon a német Thw Kiel, a címvédő Barcelona együttesével találkozik.

Cikksorozatunkban felelevenítjük, hogy a négy csapat hogyan jutott el Kölnbe.

Elsőként a BL címvédő Barcelona útját mutatjuk meg.

Edzőváltás a BL győzelem után

A Barcelona együtteséhez a tavalyi BL győzelem után a sikeredző Xavi Pasqual helyére a Veszprémmel BL döntőbe jutó Antonio Carlos Ortega érkezett. Ortégának  olyan legendás játékosokat kellett pótolni, mint a visszavonult Victor Tomas és Raúl Entrerrios. Mellettük még az izlandi klasszis Aron Palmarsson is elhagyta a katalán csapatot.

Érkezett azonban az egyiptomi Ali Zein, illetve egy katari beálló, a később megsérülő Luis  Frade helyére, illetve a Flensburghoz távozó Kevin Möller helyére egy argentin kapust igazoltak.

Kalkulált vereségek, magabiztos továbbjutás

A katalánok egy nagyon erős csoportba kerültek. Olyan együttesek ellen játszottak, mint a PSG, a Telekom Veszprém, a Kielce, vagy éppen a Flensburg.

A Barcelona ezek közül csak a Flensburgot verte oda-vissza, döntetlent játszott Párizsban és Portóban, kikapott oda-vissza a Kielcétől, és Veszprémben is.

Az eredmények következtében második helyen jutottak tovább, ami automatikusan negyeddöntőt ért. A csapatból remekelt a francia jobbátlövő Dika Mem, illetve az irányító Luka Cindric. Előbbi a második helyen van az összesített góllövőlistán, így jó esélye van a gólkirályi címre.

A Flensburg ellen a Final Fourért

A címvédőnek a német Flensburgon át vezetett az út a Final Fourtba. Ott mindkét mérkőzést magabiztosan nyerték a katalánok. Antonio Carlos Ortega csapata 33-29-re nyert idegenben, majd 27-24-re hazai pályán, amelynek következtében 2020 után ismét a Final Fourban vehetnek részt.

Az elődöntő sorsolása után kiderült, hogy a német THW Kiel együttesét kapták a fináléért.

A Kiel csapatának komolyabb gondjai akadtak, hiszen megsérült a norvég átlövő Sander Sagosen, valamint a beálló Hendrik Pekeler. Utóbbi helyére leigazolták a rutinos beállót, Bjarte Myrholt.

 

Borítókép: Facebook.com/  Barcelona Handbold

Megosztás