Az A-D ág is lejátssza a második fordulót az egyiptomi világbajnokságon, azonban a Németország – Zöld-foki szigetek találkozó a koronavírus miatt elmarad.

 

Mai program:

Megállapított eredmény: Németország – Zöld-foki szigetek 10-0

15:30 Katar – Japán Tv: M4Sport

18:00 Angola – Horvátország Tv: M4Sport

18:00 Argentína – Bahrein Tv: m4sport.hu

18:00 Tunézia – Brazília Tv: m4sport.hu

20:30 Kongói DK – Dánia Tv: m4sport.hu

20:30 Lengyelország – Spanyolország Tv: m4sport.hu

20:30 MAGYARORSZÁG – Uruguay Tv: M4Sport

 

A-csoport

A mieink csoportjában csonka fordulót rendeznek, mivel a zöld-fokiaknál tegnap azonosított két újabb fertőzött után nem maradt elég karanténon kívüli játékosa az afrikaiaknak. Immár hivatalos, hogy a mérkőzésük elmarad, az eredmény 10-0 a németek javára játék nélkül.

A magyar válogatott este 20:30-kor lép pályára Uruguay ellen, ahol fontos lesz a gólkülönbség, hiszen innentől a csoport leggyengébb csapatának tűnő dél-amerikaiak továbbjutnak, ha a zöld-fokiak kedden sem tudnak kiállni a harmadik fordulóban. Ebben az esetben pedig továbbvinnénk a mai eredményt. A németek 29 góllal győztek a VB-újonc ellen az első fordulóban, remélhetőleg Bánhidiéknak sem okoz majd gondot a feladat. Szerencsére egyelőre nincs hír arról, hogy nálunk bárkinek pozitív lenne a koronavírus-tesztje, reméljük ez így is marad…

 

B-csoport

A B-csoportban érdekesen alakult az első forduló, a brazilok meglepetésre elcsentek egy pontot a csoportfavorit spanyoloktól, míg a lengyelek hosszú idő után nyertek újra meccset világversenyen, Tunézia ellen húzták be a két pontot. A második körben Tunézia-Brazília és Lengyelország-Spanyolország találkozókat rendeznek. Ezek után nehéz lenne jósolni, de a fogadóirodáknál a spanyolok és a brazilok az egyértelmű esélyesek. Meglátjuk, mi azért látunk kraftot a másik két csapatban is, nem valószínű, hogy tükörsima meccsek lesznek. Egy meglepetés még tovább kavarhatná a helyzetet a csoportban, amit mi izgalommal figyelhetünk, hiszen a középdöntőben az innen továbbjutó három csapat lesz az ellenfelünk.

 

C-csoport

A C-csoport sem kevésbé izgalmas, pedig ezt előzetesen nem hiszem, hogy bárki gondolta volna. A horvátok Cupic utolsó másodperces hetesével mentettek pontot Japán ellen, ami a torna eddigi legnagyobb meglepetése. A távol-keletiek Katar ellen folytathatják, a fogadóirodák még az ázsiai csapatot tartják esélyesebbnek, de már nem sokkal. Érdekes egy meccs lesz az biztos, ezzel kezdjük a napot. A másik találkozón a horvátoknak mostmár hozni kell a kötelezőt, különben bajba is kerülhetnek. Nem gondoljuk, hogy Angola problémát fog okozni Cervar csapatának, a pénteki botlás után ez most nem fér bele, sima horvát győzelem a tippünk.

 

D-csoport

A D-csoportban papírforma eredmények születtek az első körben, a két erősebb csapat simán győzött a két gyengébb ellen. Ma ugyanez várható, csak az ellenfeleket cserélik fel a dánok és az argentínok. A kongóiak várhatóan csak testsúly-kilogrammban tudják felvenni a versenyt a VB-címvédővel. A dél-amerikaiak meccsén talán valamivel szorosabb eredmény várható, de elméletileg Simonet-éknek hozni kellene a kötelezőt, ez esetben pedig már legalább két továbbvitt ponttal kalkulálhatnának, és készülhetnének a csoportrangadóra a harmadik körben, valamint a középdöntőre.

 

Kép: https://www.handball-planet.com/

Megosztás