Öt góllal kikapott Zágrábban, és így nehéz helyzetbe került az OTP Bank-Pick Szeged a továbbjutás szempontjából.

A női világbajnokság nyitányának árnyékában rendkívül fontos forduló kezdődött a féri Bajnokok Ligájában, szám szerint a kilencedik. A legtöbb csapat számára nagy téttel bír az aktuális találkozója, így volt ezzel az OTP Bank – Pick Szeged és a Zágráb is, akik a horvát fővárosban csaptak össze az A-csoportban.

A két együttes szegedi találkozóján hatalmas izgalmak után egy góllal tudott győzni Kárpáti Krisztián csapata. Ezt követően, és a horvátok formáját nézve biztosak lehettünk benne, hogy nem vár könnyű feladat Miklerékre. A keretből Frimmel hiányzott betegség miatt, de elutazott és ott volt a csapattal az előző meccseken hiányzó Bánhidi Bence és Gleb Kalaras is. A találkozót a tétnek megfelelő szellemben kezdte a magyar csapat, és jelezte a hazaiak számára, hogy ma a két pontért jött: Imsgard remekül kezdett a kapuban, majd Mackovsek találatával már 4-1-re is vezetett a Szeged.

A kicsit későn ébredő Zágráb azonban megérkezett a meccsbe, és a következő 13 percben 11 gólt lőtt, miközben a vendégek csak háromszor találtak be, miközben Kárpáti Krisztián időkérése és sorcseréje is rosszul sült el – mindez sajnos hirtelen már ötgólos hátrányt jelentett. Ez a különbség állandósulni látszott, a félidőben négy volt a különbség. Támadásban egyáltalán nem tudott jó helyzeteket kidolgozni a szegedi csapat, az irányítók gyenge teljesítményt nyújtottak, a kényszerített lövéseket pedig nagyon jó százalékkal védte Mandic a hazai kapuban.

Sajnos a második félidőt is rendkívül rosszul kezdte a Pick, a különbség még jobban hízott, és egy tízperces gólcsend során felrémlett egy kiütéses vereség réme is. A legnagyobb különbség a 42. percben 22-13-nál alakult ki Mandic üres kapus gólját követően, és innentől kezdve már tényleg csak a tisztes vereség lebeghetett a magyar csapat szeme előtt. Az utolsó negyedórában ezt sikerült is némiképp megvalósítani, a végeredmény 30-25 lett.

Mindezzel nehéz helyzetbe került a Szeged a továbbjutás szempontjából, hiszen a Zágráb egymás elleni eredményben „veri” a Picket, de egy jövő heti, Kielce elleni győzelemmel még a saját kezében tarthatja a sorsát. Viszont ez innentől kötelező feladat.

 

HC Zágráb – OTP Bank-Pick Szeged 30-25 (17-12)

Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 9. forduló

Gólszerzők: Srna 6, Cupic 6, Klarica 4, Dibirov 4, Faljic 3, Cuni Morales 3, Kos 2, Glavas 1, Mandic 1 ill. Mackovsek 5, Marins 4, Jelinic 3, Stepancic 2, Sostaric 2, Garciandia 2, Szilágyi 2, Bodó 1, Szita 1, Gaber 1, Bánhidi 1, Bombac 1

 

Fotó: Faragó Imre / Csak Előre Egyesület

Megosztás