Site icon Handballexpert

Csalódást keltő szegedi játék és súlyos vereség Flensburgban

A Szeged nem tudta felvenni a kesztyűt három nappal a PSG elleni csoda után, és sima vereséget szenvedett a Flensburg otthonában.

Alig telt el 72 óra a PSG elleni bravúros fordítás és a 11. fordulós meccs lefújása óta, máris Flensburgban volt jelenése a Szegednek. A csoportkör hajrája végérvényesen beköszöntött, a Pick célja pedig mindenképpen az első két hely esélyének megőrzése volt a mai napon. Lehetett is, hiszen a francia sztárcsapat elleni második félidős teljesítmény merész remények szövögetésére is feljogosított, a szurkolók már-már úgy érezhették, hogy egy német élcsapat otthonába is esélyesként utazik a csapat. Egy mai pontszerzéssel a csoport második helye elérhető közelségbe kerülhetett volna, egy győzelemmel pedig kialakult volna az a csodás helyzet, hogy az utolsó fordulóban csoportdöntőre utazhatott volna a Pick Barcelonába.

A hétvégi kezdőcsapaton Pastor nem változtatott, a kapuban Mikler, a védelemben 5+1 a svéd csapatkapitánnyal zavaróban, támadásban Sostaric-Maqueda-Bombac-Bánhidi-Bodó-Källman. Jól is indult a mérkőzés, két kihagyott hetes ellenére is sikerült 5-2-re elhúzni a 10. percre. Källman sokkal jobban érezte a kaput, mint vasárnap, Mikler is hozta a mostanában jól megszokott védéseket, Bombac, Bánhidi és Sostaric is betalált. A német oldalon Golla élt nagyon beállóban, illetve Steinhauser is szerzett gyorsan két gólt a jobbszélről, így gyorsan utolérte a Flensburg a Szegedet, már a 13. percre 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző.

A német kapuban Buric sajnos hihetetlen napot fogott ki, és innentől kezdve egyre inkább elbizonytalanította a szegedi támadókat. Maqueda is többet hibázott, Bodó támadóformája pedig egyre aggasztóbb. Eközben a németek belső hármasa rendre eredményes volt, Glandorf, Gottfridsson és Johannessen is eredményes volt a távoli zónából, a szegedi védelem pedig nem találta a megfelelő távolságot, és nem tudott elég segítséget adni a kapusnak. 9-9-ig még fej-fej mellett haladtak a felek, innentől azonban a Szeged játéka teljesen szétesett, és a félidőre hatgólos hátrányt sikerült összeszedni (17-11).

A második játékrészre joggal bízhattunk benne, hogy a Pick előveszi a hétvégi formáját, és legalább a hátrány egy részét ledolgozza, hogy nyílt legyen a mérkőzés hajrája, ez azonban nem az a nap volt. Az olló a második félidő elején is csak tovább nyílt, és már a 40. percben annak kellett szurkolni, hogy nehogy kialakuljon a tízgólos különbség a csapatok között. Támadásban Canellas és Kasparek tartotta lélegeztetőgépen a Szegedet, de hátul továbbra sem tudott mit kezdeni Pastor csapata a német támadásokkal. A félidőben Alilovic váltotta Miklert, azonban a horvát hálóőr is tehetetlen volt. A tízgólos különbséget sikerült végig elkerülni, azonban ez maradt az összes szegedi öröm, még csak kozmetikázni sem sikerült az eredményen, a vége nyolcgólos vereség: 34-26.

A szurkolók joggal vártak többet ettől a meccstől, még ha a papírforma továbbra sem az, hogy egy Bundesliga-élcsapat otthonában esélyesként lépjen pályára a Pick. Amikor jól megy a játék a csapatnak, akkor tényleg mindenkit képesek megverni, azonban továbbra is fennáll az a fájó igazság, hogy bárkitől képesek is lehetnek kikapni, ezt sajnos a mai és az Aalborg elleni meccs is megmutatta. Illetve azt is ki kell mondanunk, hogy az a csapat, amelyiknek a formája ilyen negatív kilengést tud mutatni a tavaszi szezon bármelyik szakaszában, az nem feltétlenül érett még meg Kölnre. Egy közvetlen rivális ellen nem fér bele még idegenben sem egy ilyen súlyos vereség, még akkor sem, ha a sorsolás most rendesen a Szeged ellen volt a három nap alatt lejátszandó, két ilyen hőfokú meccsel. Reméljük, hogy csak a csalódottság beszél belőlünk, és ezt az utóbbi kijelentést meg tudják cáfolni Bombacék a szezon hátralévő részében.

Írta: Kovács Attila

Kép:EHF, HBL

Írta:Kovács Attila

Megosztás
Exit mobile version