A múlt heti balatonakarattyai kvalifikációs torna (ami egyébként a férfiaknál a Beach Stars, a nőknél pedig az E.ON Ladybugs győzelmével zárult) után július 21-23-án Balatonbogláron, EBT-tornán csaptak össze a csapatok.

11 női és 17 férfi csapat nevezett a Balatonboglári EBT-re, azonban a külföldi csapatok nem tolongtak a részvételért. A férfiaknál egy szlovák (LIMPOPO) és egy horvát (BHC Čakovec) együttes nevezett, a nőknél viszont csak magyar csapatok mérették meg magukat az extrém hőségben a Balaton déli partján.

A lányoknál már pénteken is rendeztek meccseket. Mindkét csoport tulajdonképpen a papírforma szerint alakult. Az A jelű hatosban a TT Sport Multichem Szentendre végzett az élen, a SZISE – Farkasvár – Lupa és a Bajos Csajok előtt. A B csoportban Csepel BHT, OVB Beach Girls®, Strandépítők Girls lett a sorrend.

A negyeddöntős párharcok mindegyike 2-0-ra végződött, az elődöntőben a Szentendre a Beach Girls ellen 2-0-ra, a Csepel pedig a Lupa ellen szétlövés után jutott a döntőbe. A bronzmérkőzésen az OVB Beach Girls legyőzte a Lupát, a döntőben pedig egy olyan mérkőzésen, amelyen minden megtörtént (aranypont a második szettben, piros lap és hatméteres a 0-4-es szétlövésben) a Csepel szerezte meg a B.B. EBT torna első helyét, ezzel (ezen a néven) történetük első tornagyőzelmét.

 

A szervezők ezúttal is megválasztották a torna legjobb játékosait. A női MVP a Szentendre játékosa, Gróz Kitti lett, a legjobb kapus a győztes Csepel BHT kapusa, Csiki Andrea lett, míg a legjobb utánpótláskorú játékosnak Szijjártó Hannát választották, a SZISE – MANGO-ból.

A férfi tornán a magyar mezőny minden erős csapata megmérette magát, hiszen többek között a Hír-Sat BHC, a Beach Stars, a Lupa Lake BHC és a Squadra Buda is a mezőnyben volt.

 

A bajnokság és a Magyar Kupa címvédője, szombaton a Hír-Sat minden meccsén igyekezett közönségszórakoztató játékkal minél több nézőt bevonzani a tizenkétezer úszóból, akik a Balaton-átúszásról a vízből érkeztek. Még az EHF is felfigyelt a Squadra Buda II elleni csoportmeccs egyik megmozdulására, ahol John András 720-as gólt szerzett.

A D csoport az átlagosnál is erősebbnek tűnt első ránézésre, hiszen a múlt heti győztes Beach Stars mellett a Dinamit BHC és a Kedvenc Csapatom – MAFC-BME csapata is helyet kapott, a szombati nap végére pedig ebben a sorrendben végeztek a csapatok.

A negyeddöntőben a Squadra Buda a Stormot, a Lupa Lake a PSE Green Cobrast, a Beach Stars a Squadra Buda II-t, a Hír-Sat pedig a Dinamitot győzte le 2-0 arányban. A két elődöntő hatalmas izgalmakat hozott. Bár az első elődöntőben a Hír-Sat nyert 2-0-ra, a Squadra Buda játékosai bebizonyították, fényes jövő áll előttük. A másik elődöntőben két egypontos különbségű szett után szétlövéssel jutott döntőbe a Beach Stars. A döntő nagyon magas színvonalú támadójátékot hozott. A sokpontos szetteket követően szétlövés után győzött a Hír-Sat.

 

A torna legjobb játékosa a Rozmán Bence a Squadra Budából, a legjobb kapus a Beach Stars hálóőre, Molnár György lett, míg a legjobb utánpótláskorú játékos a Beach Stars játékosa, Paczulák Dániel lett.

Folytatás július 29 és 31 között Salgótarjánban, a XII. Salgó CUP-on 16 női és 20 férfi csapat részvételével, amely a múlt héthez hasonlóan EBT-torna.

A kiemelt kép forrása: Csepel Beach Handball Team, Facebook.

Megosztás