A horvátok elleni meccskeretből a sérült Szemerey Zsófi és a jobbszélső Töpfner Alexandra maradt ki. A magyarok abban a tudatban léptek pályára, hogy az egygólos győzelem is elég az olimpiai selejtező eléréséhez.

Golovin egy poszton változtatott a svédek elleni kezdőhöz képest, Schatzl Nadine helyett Márton Gréta kezdett balszélen.

A mérkőzés első gólját az ellenfél szerezte, de Blanka védése után Lukács Viktória egyenlített. 2-4-nél Bíró három fontos védést is bemutatott, így a több mint hét perces gólcsendet Győri-Lukács Viktória tudta megtörni. Sajnos 3-6-nál Golovin 13 perc után kénytelen volt időt kérni, addig csak egy magyar játékos tudott gólt szerezni. Klivinyi Kinga becserélése érezhetően jött tett a csapatnak, négy perc alatt szerzett egy gólt, volt két kulcspassza és egy betörése, ami büntetőt ért, ezt Katrin sikeresen értékesítette.

20 perc után Horvátország 9-5-re vezetett. Ezt követően Albek passza után újra Kinga szerzett gólt. Sajnos a támadójátékunk annyira gyenge volt, hogy Böde-Bíró Blanka védései és Lukács szép megoldásai is csak arra volt elegendő, hogy háromgólos hátrányban legyünk az első játékrész után (8-11).

Blanka 8 alkalommal hárított (42%). Pijevic 10 lövést védett ki, csak Győri-Lukács Viktória (4), és Debreczeni-Klivinyi Kinga (2) szerzett mezőnyjátékból gólt. Klujber mindkét hétméteresét értékesítette.

A magyarok negyedik gólszerzője Vámos Petra volt (10-14). A második félidő elején Milosavljevic háromból három büntetőt értékesített. A 41. percben már hat góllal vezetett a horvát együttes (11-17). Klujber hetesei és Blanka bravúrjai védései sem kompenzálták a hibákat, Golovin a 45. percben (13-19-nél) kért újra időt. Ekkor már Simon, Pásztor, Klivinyi és Albek is pályán volt, védekezésben pedig Klujber érkezett, aki zavaróként szerzett labdát több alkalommal is.

Az ezt követő néhány perc viszont extra jól sikerült, négy gólt szereztünk egymás után, így az ellenfél edzője a 48. percben kénytelen volt időt kérni. Klujber az 58. percben kiegyenlített (22-22), Debreczeni-Klivinyi Kinga góljával pedig átvettük a vezetést, majd Blanka büntetőt hárított. Golovin 40 másodperccel a vége előtt időt kért. Kihagytuk a támadást, de az ellenfélnek csak három másodperce maradt, és megúsztuk kapott gól nélkül. Megvan az olimpiai selejtező!

Az utolsó 15 percben nagy fordulat történt, mindenképp érdemes kiemelni Böde-Bíró Blanka, Győri-Lukács Viktória és Debreczeni-Klivinyi Kinga kiváló teljesítményét.

A meccs emberének Vámos Petrát választották, de Simon Petra bátor vállalkozásai is kulcsfontosságúak voltak.

Szép volt, csajok! Óriási gratuláció és sok sikert az olimpiai selejtezőhöz!

 

Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

 

11729 megtekintés.

Megosztás