A Sport TV írását változtatás nélkül közöljük.

Először fordul elő a magyar kézilabdázás történetében, hogy öt férfi klubcsapatunk is részt vesz a csoportkörben valamelyik nemzetközi kupában. A Pick Szeged és a Telekom Veszprém BL-beli szereplése mellett a Balatonfüred, a Ferencváros és a Fejér B.Á.L.-Veszprém is pályára lép az Európa-liga főtábláján. Mind az öt csapat mérkőzéseit a Sport TV közvetíti.

Lékai Máté ünnepli a Fradi diadalát.
Fotó: facebook / @ftckezilabda

Azt már megszokhatták a kézilabdaszurkolók, hogy a Telekom Veszprém és a Pick Szeged minden évben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, sőt, a bakonyiak 2014 óta hétszer a Final4-ig is eljutottak. Emellett egy magyar alakult az Európa-liga csoportkörében is állandó vendég, ez a sorozat elindítása óta rendre a Tatabánya volt. Az idén azonban bajnoki bronzérmének köszönhetően a Balatonfüred lett automatikusan főtáblás, a csodát pedig a Fejér B.Á.L.-Veszprém és a Ferencváros tette teljessé.

Előbbi a francia Chambéry elleni szenzációs fordítással ért révbe, utóbbi pedig két román rivális, a Baia Mare és a Steaua Bucuresti legyűrésével.

Az Európa-ligában, illetve korábban az EHF-kupában a csoportkörös rendszer 2012-es bevezetése óta Németország, Franciaország, Dánia és Spanyolország után Magyarország lett az ötödik (majd nem sokkal később Portugália a hatodik) ország, amelyet egy kiírásban legalább három együttes képvisel a főtáblán. Az másodszor fordul elő a kézilabdázás történetében, hogy ugyanannak a városnak két férficsapata is szerepel a BL, illetve az El csoportkörében: most Veszprém büszkélkedhet ilyennel, a 2020-2021-es szezonban pedig (a Vardar és a Metalurg révén) Szkopje. A Fradi pedig elmondhatja magáról, hogy – például a Vardar mintájára – a férfiak és a nők mezőnyében is csoportkörös csapattal büszkélkedhet, hiszen a nők között az FTC-Rail Cargo Hungaria a BL-ben vitézkedik.

Az Európa-liga csoportköre október 25-én kezdődik, a sorsolást október hatodikán, 11 órakor rendezik. Négy hatos csoportba osztják a csapatokat, és olyan ellenfelek érkezhetnek hazánkba, mint a címvédő Benfica, illetve a korábbi BL-győztesek közül a Flensburg és/vagy a Montpellier.

Női Európa-liga

Miközben a férfiaknál már véget értek a selejtezők, a hölgyeknél most kezdődik a második selejtezőkör, amelyben a Siófok ellenfele a lengyel Lublin lesz, a Sport1 a hazai visszavágót közvetíti. A főtáblára jutásról döntő körben, decemberben száll be a sorozatba a Mosonmagyaróvár és a Vác, míg a DVSC biztosan csoportkörös. A női csoportkör meccseire januárban és februárban kerül sor.

Siófok – Lublin: október 15., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Bajnokok Ligája:

Miközben várjuk az El-csoportkör rajtját, a BL-ben zajlanak a küzdelmek, a Fradi, a Győr, a Szeged és Veszprém is játszik a héten:

GOG – Telekom Veszprém: október 5., szerda 20:45, Sport1 (élő)

Pick Szeged – Aalborg: október 6., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)

Krim Ljubljana – FTC-Rail Cargo Hungaria: október 9., vasárnap 13:15, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Lokomotiva Zagreb: október 9., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: október 9., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Borítókép: Facebook.com/ FTC Kézilabda
Forrás: Spottv.hu

709 megtekintés.

Megosztás