Leírni is hihetetlen, idei első meccsét játszotta a magyar női kézilabda válogatott! A december 4.-ei, horvátok elleni EB meccs előtt, ma is a svédekkel játszottunk és holnap is ellenük lépünk majd pályára.

Ha nem lett volna elég a hosszú várakozás, közvetlenül a meccs előtt a pályára szakadt a Trollhättan, Alvhögsborg Aréna kosárlabda palánkja, így a tervezettnél több mint negyedóra késéssel léphettek pályára a csapatok! A Danyi Gábor – Elek Gábor edzőpáros talán kisebb meglepetésre a kapuban Szikora Melindának szavazott bizalmat. Remek szélsőjátékkal kezdtük a mérkőzést, két Lukács találat után Schatzl is kétszer talált be, köztük egyszer Háfra is, majd Klujber büntetőből, így 10 perc után 6-2-re vezettünk. Egy időkérés után a svédek kicsit rendezték a soraikat, de a találataikra ekkor még kétszer válaszolni tudtunk. Sajnos ezek után, egy majd tíz perces magyar gólcsend következett, így a 22.-ik percre kiegyenlítettek a hazaiak. A félidő hajrája is inkább a svédeké volt, Szikora három remek védése is kellett ahhoz, hogy „csak” két gólos hátránnyal menjünk a szünetre, 14-12.

A második játékrész egy hatalmas rohanással kezdődött, mindkét oldalon potyogtak a gólok (nálunk Háfra négyet is lőtt), tíz perc után maradt a két gólos különbség, 20-18. Aztán újra jöttek a sorozatos cserék, de most ez sem rontott a játékunkon, sőt kettős emberelőnyben a huszadik perben megszereztük a vezetést is, 23-24! Folytatódott a gyors játék, a folyamatos gólváltás, amiből mi jöttünk ki jobban és megtartottuk az egy gólos előnyünket!

Összességében elmondható, hogy nagyon jó volt újra játszani látni a lányokat, a szélsőjátékunk kifejezetten bíztatónak tűnt. Bíró Blanka és Pásztor Noémi kivételével mindenki pályára lépett, külön öröm, hogy az újoncok, Tóth, Kácsor és Helembai is betaláltak. A kapuban Szikorának és Januriknak is voltak látványos védései és Háfra Noémi is magára talált a második játékrészben. Persze lehet, sőt biztos, hogy a svédek sem életük meccsét játszották, de kifejezetten jó szájízzel várhatjuk a holnapi „visszavágót”.

Svédország – Magyarország 27-28 (14-12)

Magyarország: Szikora – Schatzl 2, Kovacsics, Tomori, Háfra 5, Tóvizi, Lukács 5 cserék: Janurik, Klujber 6, Csiszár-Szekeres, Helembai 1, Tóth 1, Szőllősi-Zácsik 1, Márton 2, Faluvégi 2, Kácsor 3

 

fotó: gettyimages.com

Megosztás