Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt még kétgólos hátrányban volt a Pick, végül azonban sikerült döntetlenre menteni a találkozót, így eldőlt, hogy Bombacék legalább a harmadik helyen végeznek a BL A-csoportjában. 

A dánok kezdték jobban a meccset, a szegedi zavaró védekezés és a kapuban kezdő Alilovic nem találta Juul-Lassen játékának az ellenszerét, aki szórta a gólokat. A dán balszélső két egymás utáni, kínai figurából szerzett gólját követően Juan Carlos Pastor 6-3-as hátránynál időt is kért. Emellett a dán csapatoktól jól megszokott 7-6 elleni, emberelőnyre építő játék is ült: az így behozott második beálló, Jakobsen is rendre ziccerbe tudott kerülni.

A másik oldalon mindeközben egyedül Bombac tudta átmenteni EB-n mutatott jó formáját, a szlovén irányító zseniális cselek után szerzett gólokat, ez azonban kevésnek bizonyult. Sajnos Bodó játékán két gólja ellenére is érződött az őszi sérüléséből adódó kihagyás, illetve az első félidő támadójátékára a négyből három kihagyott hétméteres is rendkívüli módon rányomta a bélyegét (Radivojevic, Sigurmansson és Sostaric is hibázott). Bár Källman üres kapus gólját követően a 23. percben sikerült kiegyenlíteni, így is 15-13-as Aalborg-vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben Pastor Mikler Rolandot küldte a kapuba, aki az EB-n látott ihletett formájában folytatta, azonban eleinte ez sem segített: a dánok 4-2-vel kezdték a félidőt, és már 19-15-re vezettek a 39. percben. A fordulópontot a további Mikler-bravúrok mellett az jelentette, hogy Luka Stepancic remekül szállt be a mérkőzésbe: a Szeged egy négy-nullás etappal utolérte ellenfelét, és a 46. percben Canellas góljával kiegyenlített.

A csapatok ezután a végjátékig fej-fej mellett haladtak, az utolsó perc pedig rendkívüli izgalmakat hozott. Sostaric belülvédekezése után a 60. perc elején a dánok egygólos vezetésénél ítéltek büntetőt a lengyel játékvezetők, melyet Juul-Lassen ismét értékesített, és kettőre növelte csapata előnyét. Pastor időkérése után Sostaric talált be gyorsan, így húsz másodperccel a meccs vége előtt ismét egyre olvadt a dán vezetés, majd Stefan Madsen is kikérte idejét. A terv minden bizonnyal a labda megtartása és az idő lepörgetése volt, ez azonban nem sikerült, a Szeged egy buta hibának köszönhetően megszerezte a labdát, és négy másodperccel a játékidő vége előtt Bombac egyenlített ki.

A Szegeddel tehát ismét megtörtént ugyanaz, mint az előző szezonban: a dán bajnok idegenbeli magabiztos legyőzése után hazai pályán csak döntetlenre futotta, ez azonban idén azt jelenti, hogy az Aalborggal szembeni előny már behozhatatlan.

Így a Pick már legalább a harmadik helyen fog végezni a csoportjában, a hátralévő három találkozón pedig egy-két bravúrral még a második hely, sőt háromból három győzelemmel a csoportgyőzelem is elérhető lehet. Bár a papírforma nem ezt mutatja, kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek a Tisza-partiak a csoportküzdelmek három utolsó, iszonyúan nehéz meccsén (sorrendben: PSG otthon, Flensburg idegenben, Barcelona idegenben).

MOL-Pick Szeged-Aalborg:26-26

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató az alábbiakban tekinthető meg:

Írta:Kovács Attila

Kép:EHF

1646 megtekintés.

Megosztás