Ebben a BL-fordulóban is nyolc mérkőzésre került sor. 

Esbjerg – Metz: 29-27 (16-17)

Az Esbjerg az előző fordulóban némileg meglepő módon vereséget szenvedett a Krim Ljubljana otthonában, de azért azt mindenképpen el kell mondani, hogy kevés csapat viselné el Henny Reistad hiányát. A norvég klasszis azonban a hétközi bajnokin már játszott, a mostani meccsen pedig bizonyította, hogy túl van a sérülésen, hiszen nyolc találattal csapata legeredményesebbje lett. Nora Mörk, Sana Solberg és Kristine Breistöl ugyancsak szépen termelt, metzi oldalon pedig Louise Burgaard, Sarah Bouktit és Chloe Valentini felelt a gólokért. A félidőben még a franciák vezettek, de a végjátékban végig dán oldalon volt az előny.

Zaglebie Lubin – Vipers Kristiansand: 20-34 (9-16)

Erre a mérkőzésre nem igazán érdemes sok szót pazarolni, egyértelmű volt, hogy a háromszoros címvédő simán hozza majd el a két pontot Lengyelországból.  A lengyelek oldalán Daria Michalak volt a legeredményesebb játékos négy góllal, a Vipersnél pedig a megszokott Vjahirjeva-parádé mellett Hesselberg és Abbingh is remekül játszott.

Buducsnoszt Podgorica – Sävehof: 31-30 (17-16)

A DVSC két csoportriválisa egymás ellen lépett pályára, és egy meglepően szoros találkozó kerekedett ki ebből, ami feltétlenül azt mutatja, hogy a hajdúságiaknak a montenegróiak ellen is lesz keresnivalója. Bojana Popovics együttesénél a Godec, Caliskan, Pavicevic és Raicevic felelt elsősorban a gólokért, míg a skandináv együttesnél a dán Jensen és a svéd Mellegard felelt elsősorban a találatokért.

Brest Bretagne–Odense: 25-26 (11-13)

A forduló egyik rangadóját magyar televíziós csatornán is lehetett nézni, és bár nem ez volt minden idők legmagasabb színvonalú mérkőzése, a két edző közötti csatában meg lehetett találni a találkozó élvezeti értékét, ráadásul helyenként a védekezések is magas szintűek voltak. A franciák kezdték jobban a meccset, ám idővel az Odense ragadta magához a kezdeményezést – végül azonban az utolsó támadásban volt esélye az egyenlítésre a hazai csapatnak. Althea Reinhardt fantasztikusan védett, támadásban pedig Thale Rushfeldt Deilát lehetett kiemelni, aki talán karrierje egyik legjobb meccsét játszotta le. Francia oldalon Valerija Maszlova öt góllal zárt, de középen Jenny Carlson és Djurdjina Jaukovics  teljesítménye is elmaradt a várttól.

Rapid Bucuresti–Herning-Ikast: 27-35 (11-20)

Tovább tart a román főváros csapatának mélyrepülése, nagyon úgy tűnik, hogy Kim Rasmussen leváltása sem hozta meg a kívánt hatást. Sőt, kezdésként rögtön sikerült egy 1-5-öt összehozni, és később sem sikerült egy pillanatra sem közel zárkózni. A románoknál Sorina Grozav kilenc gólig jutott, dán oldalon pedig ismét Markéta Jerabkova lett a legeredményesebb nyolc góllal.

Fotó: Odense Handball

Megosztás