Egy kérdés maradt a 2021-es férfi kézilabda világbajnokságon, mégpedig a legfontosabb: ki lesz a végső győztes!? Az a Dánia, akit világszerte nagyon sokan vártak döntőbe, vagy a meglepetéscsapat, de nem érdemtelenül finálés Svédország!? Engedjétek meg, hogy kicsit „személyeskedjünk” is egy kicsit, Mikkel Hansen vagy Hampus Wanne!?

A fogadóirodák talán túlságosan is a dánokat favorizálták, ezt az első 10 perc bizonyította is. Gólra gólok érkeztek, kapufára kapufa és két Landin védésre egy Palicka hárítás is, 10 perc után 5-5. A mérkőzés folyamán két gólos előnybe a dánok kerültek először (8-6), de innen is visszajöttek a svédek, 21. perc 9-9. Közben két Wanne lövést is hárított Landin, lecserélték a svédek balszélsőjét. Így a svéd büntetők is Pellasnak maradtak, akinek nem is remegett meg a keze, az utolsó 8 percre, 10-10-nél érkezett az első Jacobsen időkérés. A dánoknál időközben megsérült Svan, por is került kissé a gépezetbe. Palickanak tett legjobbat a játékmegszakítás, rögtön védett kettőt, közte Hansen hetesét is, most a svédek mentek kettővel. De hasonlóan a másik oldalhoz, ők sem tudták az előny megtartani, a szünetben 13-13.

Talán mindkét csapat javulhatna picit a másik félidőre, de a tét is sokat nyomott a teljesítményekre. Wanne visszatért a második játékrészre, két gólt is szerzett bő 10 perc alatt, a túloldalon Hansen a fontos góljai mellett remekül osztogatott is, Holm pedig kimondottan remekelt, 42.-ik perc 19-19. Ha már Holm, gyorsan berámolt még kettőt, a svédek pedig többet is hibáztak vagy Landin például a feje fölül rúgta ki a labdát (!), az utolsó 10 percre 23-21! Aztán egy a végletekig játszott svéd támadás után Hansen lőtt hetes gólt, a túloldalon Landin újra védett, eldőlni látszott hisz az utolsó hat percre 25-22. Aztán 25-23-nál Landin megkoronázta az addig sem gyenge teljesítményét, Wanne hetesét védte, Magnus Landin pedig eldöntötte a másik oldalon 26-23. A számszerű végeredményt Petersson találata hozta, 26-24.

Hansen 6, Nielsen 5, Holm 4 gólt lőtt de Landin az utolsó 10 percével bőven megérdemelte a meccs legjobbja címet. A másik oldalon végül Wanne csak elért ötig és Lagergen négyig, de ez ma kevés volt a címvédő ellen.

Dánia – Svédország 26-24 (13-13)

fotó: olympicchannel.com

Megosztás