A döntetlennel zárult orosz-francia mérkőzés után a házigazda dánok számára megmaradt még az esély a legjobb négy közé kerülésre, ezzel a bravúrral próbálnák feledtetni a két évvel ezelőtt elért mindössze 8. helyezésüket.

A svédek elleni északi derbit jobban kezdte a vendégcsapat, akik mindössze egy ponttal érkeztek a középdöntő küzdelmeire. A két együttes a 2018-as Európa-bajnokságon is összecsapott, akkor egy góllal nyertek a dánok. A dánok nehezen lendültek játékba, az igazi lökést Toft két büntető védése hozta meg, a svédek amúgy is hadilábon álltak a hétméteresekkel, az elmúlt három mérkőzésen. Ezt követően kiegyenlített, nagy csata zajlott, majd a svédeknél következett egy hétperces gólcsend. Ezt nem hagyta szó nélkül Dánia és háromgólos előnyre tett szert, de Ryde védéseinek köszönhetően a sárga-kékek egy gólra felzárkóztak a félidő végére.

A második félidő elején mire a dánok feleszméltek, már egy találattal a svédek vezettek. A továbbiakban igazi adok-kapok alakult ki a két rivális között. Felváltva estek a gólok, a kapusok teljesítménye visszaesett. Nem ez volt az Európa-bajnokság legjobb mérkőzése, továbbra is küzdelem dominált.

Minimális dán előnnyel indult az utolsó tíz perc, több ízben is növelhettek volna előnyüket, de nem jártak sikerrel. A dán cserekapus Reinhardt is hatástalanított két büntetőt, ennek ellenére két perccel a vége előtt egyenlített Svédország.

Rej újra előnyhöz juttatta Dániát, majd a svédek kihagyták az ötödik büntetőjüket is, ez pedig végzetesnek bizonyult. A házigazda rendkívül fontos pontokat szerzett, ezzel megmaradt az esélyük a legjobb négy közé kerülésre.

Dánia-Svédország 24-22

fotó: women2020.ehf-euro.com/

1342 megtekintés.

Megosztás