Szombaton rendezték meg a Budaörs-Kisvárda találkozót. A hazai csapat 4, a vendég együttes 6 ponttal állt a mérkőzés előtt.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban már 5-2-re is vezettek. Pálos-Bognár Barbara és Sápi Gréta is 3-3 gólt lőtt 13 perc alatt. Sorozatban 4 gólt szerzett a vendég együttes, így Buday Dániel időt kért, hogy megszakítsa csapata rossz sorozatát.  Ezután lépett pályára Debreczeni-Klivinyi Kinga, aki 5 gólt szerzett az első félidőben, gólpasszokat adott, illetve labdát is szerzett. Az egész félidőben szorosan alakult a találkozó, a félidőben 13-13 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején sok hibával játszott a hazai csapat, amelyet kihasznált a Kisvárda. 17-22-nél már harmadik idejét kérte ki Buday Dániel,  de tovább nőtt a különbség. Az 51. perc kezdetén már 6 góllal vezetett a vendég együttes. Ekkor pontosabbá vált a Budaörs támadójátéka, illetve védekezés is sokkal határozottabban, jobban működött, amelynek eredménye a labdaszerzések, illetve Mistina Kitty védései voltak. 23-26 után Debreczebni-Klivinyi Kinga bő 3 perc alatt három gólt szerzett (27-27). A vendégek utolsó három gólját Juhász Gréta lőtte, aki ráadásul az utolsó percben egyenlített ki, majd Mátéfi Dalma kilencedik védésével zárult a mérkőzés.

Mindkét csapat többet remélt a mérkőzéstől, de összeségében örülhetnek az 1-1 pontnak. A Budaörs 6 gólos hátrányt dolgozott le az utolsó 10 percben, míg a Kisvárda csapata 29-28 után egyenlített, illetve emberhátrányban kivédekezték a hazai együttes utolsó támadását.

 

Interjú a 10 gólt szerző Debreczeni-Klivinyi Kingával:

Nagyon gratulálok a pontszerzéshez, hatalmasat küzdöttetek. 20-26-ról egyenlítettek ki, majd még vezetést is szereztetek , de végül döntetlen eredménnyel zárult a mérkőzés. Mit gondolsz, mi okozta a fordulatot az utolsó 10 percben?

Azt gondolom, hogy kicsit jobban összeállt a védekezésünk és Kitti is a elkezdett védeni, ott talán emberelőnyben is voltunk egyszer-kétszer, azt gondolom ez segített abban, hogy vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe.

6-5-ös hátránynál a 15. perc környékén álltál be. Nagyon jól játszottál az első félidőben is, nyolc budaörsi gólból ötöt te szereztél, illetve gólpasszokat adtál. Mit gondolsz, mi működött az ellenfél ellen, amivel ennyire kiemelkedtél a csapatodból?

Azt gondolom, hogy a nagy, magas emberek ellen talán jobban tudtam érvényesülni a gyorsaságommal, szerintem ez hozott nekem ma sikert.

 

Jövő héten válogatott összetartás. Mit vársz azoktól a meccsektől? Először szerdán Norvégia ellen játszik a válogatott.

Nem lesznek könnyű mérkőzések. Biztos, hogy jól fel fogunk készülni, bízom benne, hogy egy jó meccset tudunk játszani Norvégia ellen.

Két hét múlva a NEKA ellen játszotok hazai pályán, eddig a bajnokságban öt pontot szereztetek, az is egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Várhatóan az is egy ilyen küzdős, szoros lesz, mint a mai?

Igen, az is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a NEKA csapatában ugye fiatal, gyors játékosok vannak, úgyhogy nagyon koncentráltan kell majd játszanunk, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot.

Mi az idei célkitűzése csapatként a Budaörsnek?

Szeretnénk az első nyolc között végezni, nagyon nehéz lesz, hiszen nagyon erős a középmezőny, bízom benne, hogy minél előrébb tudunk végezni.

Idén érkeztél a Budaörs csapatába, hogy ment a beilleszkedés? Illetve milyen, hogy újra kettesben védekezel (Siófokon általában csak szélen)?

Nem volt nehéz a beilleszkedés, úgy gondolom, hogy hamar befogadtak a lányok, mindenki nagyon kedves volt, jól fogadtak. Igazából nincs problémám a kettes védekezéssel, azért védekeztem szélen, mivel Mavsar volt a kettes és így talán kicsivel többet tudtam pihenni szélen.

Ez a válogatott szempontjából is fontos lehet, mivel a VB-n már védekezésben is lehetőséget kaphatsz.

Remélem, hogy így lesz.

 

Juhász Grétának, a vendégek legeredményesebb játékosának nyilatkozata:

Gratulálok a teljesítményedhez! 6 gólt lőttél, 29-29 lett végeredmény. Mit gondolsz a mérkőzésről?

Sok minden kavarog a fejemben, nagyon sajnálom, hogy csak egy pontot tudtunk innen elhozni, hiszen benne volt, hogy elvisszük mind a két pontot. A második félidőben ahogy kihagytuk a heteseket, ott valahogy feljött a hazai csapat, így nagyon szorossá vált a vége, de ennek az egy pontnak is nagyon örülünk.

A félidőben 13-13 volt az állás, majd 26-20-ra vezettetek. Mivel tudtatok a Budaörs csapatán felülkerekedni ebben az időszakban?

Véleményem szerint alapból ez a csapat nagyon küzdős, fiatalok vagyunk, motiváltak és mindenki a győzelemért megy. Szóval szerintem a küzdelem , ami nagyon nagy erősségünk, illetve a védekezés.

Jövő héten válogatott összetartás, behívtak téged a keretbe, hogy várod azokat a meccseket?

Motiváltan, mindenféleképpen.

Áprilisban már kerettag voltál, akkor kevés lehetőséget kaptál, most csak két balátlövő van a keretben, így valószínűleg sok lehetőséget kapsz. Kaptál már valamilyen instrukciót Golovintól, hogy miben számít rád?

Persze, védekezésben hármas védőként, illetve buzdít mindig, hogy bátrabban, bátrabban. Igazából pozitívan állok az egészhez, nagyon örülök, hogy számít rám.

Sok sikert kívánok!

 

1369 megtekintés.

Megosztás