Újabb nap, újabb meccsek a középdöntőben, ezúttal az I-es és III-as csoportokból.

Románia izgalmas meccsen, végig vezetve győzött Japán ellen 32:28-ra. Elisa Buceschi 12 gólja, valamint a padról jól beszálló Bazaliu és Ciuca néhány védése ellensúlyozta a hibákat. A japánok nem tudták megismételni a dánok elleni bravúrjukat, nem voltak kiemelkedő teljesítményeik és kapusaik alig mutattak be védéseket. Győzelmükkel még reménykedhetnek abban, hogy a 9. helyért való végelszámolásból jól jöhetnek ki a románok.

Németország kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, miután egy sokáig szoros meccs végén bedarálták Szerbiát. A félidőben, sőt még a 45. perc körül is szoros találkozót végül tíz góllal legyőzte a szerbeket.

Dánia szintén tíz találattal győzött Herningben Lengyelország ellen. Győzelmével a házigazda továbbjutott és Németország ellen a csoport első helyéért fog játszani. A dánok győzelmével az is eldőlt, hogy a 9. helyezett is játszhat majd az olimpiai selejtező-tornán, amely számunkra újabb lehetőséget nyit meg.

Horvátország sima meccsen verte Kamerunt. Csoportriválisunk hamar nagy előnyre tett szert, afrikai ellenfelük lövésig is alig jutott el. A második játékrész már csak formalitás volt, és láthatóan a csapatok sem nagyon vágytak már a plusz 30 percnyi erőkifejtésre. Egészen kirívó módon mindkét csapat egyzámjegyű gólszámmal zárta a második félidőt, Kamerun részsikerként beírhatja ennek a játékrésznek a megnyerését. A végeredmény 24:15 a horvátoknak.

A magyar mérközésről bővebb elemzésünket itt találják.

A játéknap végén kijelenthetjük, hogy a magyar válogatott nem juthat be a legjobb nyolc közé. A 9. hely lehet az egyetlen reális célunk, ám ennek megszerzéséhez is szükségünk lesz arra, hogy a többi csoportban számunkra kedvező eredmények szülessenek. Amennyiben Brazília, vagy Hollandia győz, akkor a mieink egy horvátok elleni sikerrel még éppen besurranhatnak a kvalifikációs tornára.

 

587 megtekintés.

Megosztás