A férfiaknál is megkezdődtek az egyenes kieséses szakasz küzdelmei. A magyar párharcban a Telekom Veszprém 30-37-es győzelmet aratott az OTP Bank Pick Szeged ellen. De nézzük, mi történt a másik három párharcban.

GOG – Kielce 25-33 (10-18)

A vendég Kielce a sérülések miatt mindössze 14 játékossal a keretében érkezett meg Odensébe, ez azonban nem látszott meg a játékukon. Az első perctől kezdve dominálták a hazai csapatot, a 16. percben már hét góllal is vezettek, a félidőre pedig nyolcgólos különbség alakult ki. A második játékrészben jelentősen nem változott a játék képe, a GOG nem volt képes közelebb férkőzni a lengyelekhez. A különbség végig hét és tíz gól között mozgott, de a dánoknak tulajdonképpen esélyük sem volt még csak szorossá sem tenni a mérkőzést. Bár láttunk már sok nagy fordítást, nehéz elképzelni, hogy ennek a GOG-nak reális esélye legyen a továbbjutásra Lengyelországban.

Zagreb – Montpellier 27-27 (11-13)

Nem tartom valószínűnek, hogy sokan gondolták volna, hogy gólzáporos meccseket fog hozni ez a playoff-párharc. Erre nem is cáfolt rá a két csapat, hiszen az első félidő felénél még csak öt gól esett. Az előny azonban – talán a várakozásokkal ellentétben – a vendégeknél volt. A félidőig ezt az előnyt tartották is Diego Simoneték, 11-13-as állásnál vonultak az öltözőbe a felek. A második játékrész ismét nagy csatát hozott, a hazaiak többször visszajöttek (sőt, 16-15-nél a vezetést is átvették), de erre is volt válasza a Montpelliernek. A harmónikajáték végén azonban ismét kiegyenlítettek a horvátok, a győztes gólt azonban egyik csapatnak sem sikerült megszereznie az utolsó három percben, így döntetlenről folytatódik a párharc Franciaországban jövő szerdán.

Wisla Plock-PSG 26-30 (12-13)

Ha van kényelmesen, utazósebességen lehozott mérkőzés, akkor az PSG plocki vendégjátéka volt. Az egész találkozón az lehetett az ember érzése, hogy Raul González csapata pontosan tudja, hogy egy döntetlen körüli eredmény tökéletesen elég lehet nekik a visszavágóra, s ennél komolyabb céljuk nem is volt. Ezzel együtt dicséret illeti a Plockot, mert a lengyel csapat megtett mindent, amit lehetett. A meccs elején többször is vezettek, majd 5:6 után inkább a PSG vezetett egy-egy góllal. A második félidő elején elnyúlt kicsit a francia csapat, és ezzel az nagyjából el is dőlt, hogy rosszul nem tudnak kijönni ebből a meccsből, a négy gól nagyon kényelmes különbség. Prandi és Syprzak nyolc góllal zárt, hazai oldalon Krajewski és Zarabec zárt néggyel, Fazekas Gergő három gólig jutott, főleg az első félidőben remekül játszott.

Kiemelt kép forrása: RK Zagreb Facebook.

Megosztás