A magyar csapatok számára fontos mérkőzéseken a Magdeburg nyert, a Zágráb viszont vereséget szenvedett. 

Eurofarm Pelister-PSG: 25-31 (9-15)

A forduló legsimábbnak ígérkező mérkőzésén a pont nélkül álló Pelister próbált meglepetést okozni az A csoport élmezőnyébe igyekvő párizsiak ellen.  A macedónok a csoportkör téli szakaszának befejezésekor már legalább szoros meccsekre képesek voltak, így most is ebben reménykedhettek. Ám ezek a remények hamar szertefoszlottak, 1:5-re már a PSG vezetett, és bár a hazaiak egyszer még visszajöttek kettőre, később ez az öt-hat gólos különbség állandósult. A második játékrészben hasonló volt a helyzet, a PSG utazósebességen lehozta a második játékrészt, ezzel begyűjtötte a kötelező pontot. Hazai oldalon öten is három góllal zártak, párizsiaknál Syprzak hat találattal fejezte be a meccset.

GOG-Barcelona: 23-30 (14-17)

A GOG hazai pályán veszélyes csapat, a Barcelona viszont erőteljes üzemesebbeségre kapcsolt, Carlos Ortegáék immár simán vezetik a csoportjukat a legrangosabb európai kupasorozatban. A dánok megpróbáltak a kezdésnél ráijeszteni a vendégekre, ez azonban mérsékelten sikerült, sőt, a Barcelona hamar háromgólos előnyre tett szert. A GOG viszont nem esett a Pelister hibájába, szépen visszazárkóztak, a félidő végéig korrekt különbségen tartották az ellenfelet. A második játékrész elején viszont el tudott nyúlni a katalán együttes, a győzelmük összességében egy pillanatig sem forgott veszélyben, főként Emil Nielsen újabb emberfeletti teljesítményének köszönhetően.

Kielce-Kiel: 36-36 (15-17)

A hét mérkőzéseként harangozta be az EHF a két szupercsapat találkozóját, és ezúttal nem is igazán lehetett vitatkozni ezzel a választással. Mindkét csapat furcsa szezont fut, a Kielce a BL-ben bukdácsol (és a bajnokságban a Plock ellen is fontos meccset bukott), a Kiel pedig a Bundesligában maradt le nagyon az élmezőnytől. A Zebrák viszont a nemzetközi versenysorozatban a szebbik arcukat mutatják, ennek megfelelően hamar két-három gólos előnyre tettek szert Lengyelországban is. Sokáig úgy tűnt, az egész meccsen végigvonul majd ez a harmónikázás, a Kiel rendre kisebb előnyre tett szert, majd jött a lengyel közeledés. Végül úgy tűnt, akár mindkét pontot elrabolhatja Talant Dujsebajev gárdája, áma játék képe alapján talán legigazságosabb eredmény született. Hazai oldalon Tournat és Alex Dujsebajev hét gólt szerzett, kieli oldalon Ekberg és Johansson jutott eddig.

Montpellier-Celje: 32-21 (17-12)

A Montpellier nagyot küzd az B csoport sűrűjében a minél jobb pozíció elérésért, a Celje pedig biztos kiesőnek tekinthető, így előzetesen ez sem tűnt egy nagyon izgalmas találkozónak, és végül nem is lett az. Jól kezdett a szlovén csapat, a találkozó elején többször is vezettek, 6:5-nál a francia csapat került előnybe, és innen már ki sem engedték a kezükből a vezetést (csak egyszer volt döntetlen). A második játékrészben folyamatosan nőtt a különbség, végül nem úszta tíz gól alatti vereséggel a szlovén gárda. Hazai oldalon Porte hat, a vendégeknél Janc négy góllal zárt.

Aalborg-RK Zágráb: 32-22 (18-12)

A Zágráb ősszel váratlanul jól teljesített, ezzel együtt a horvátoknak az eredmények alakulásának függvényében most már bravúr kell a továbbjutáshoz, ugyanis a két párhuzamosan futó mérkőzés egyaránt rosszul alakult számukra. A Szeged nyert, a zágrábiak pedig nem tudtak érdemi ellenállást kifejteni az Aalborg ellen. Jól kezdett a dán együttes, hamar 9:4-es előnyre tettek szert, majd egy kisebb megingást követően nem adtak esélyt a horvátoknak a felzárkózásra. Volt többször is tíz gól felett a különbség, végül pontosan a vízválasztó szám lett a diferencia a két gárda között. Hazai oldalon Mikkel Hansen hat, a horvátoknál Srna és Klarica három találattal zárt.

Magdeburg-Wisla Plock: 28-22 (13-14)

A Veszprém számára nagyon jól jött volna, ha a Magdeburg pontot veszít a Plock ellen hazai pályán. Bennet Wiegert szakálla azonban tovább nőhet, hiszen ha a vártnál nehezebben is, de a német együttes otthon tartotta a két pontot. Pedig jól kezdtek a lengyelek, az első félidőben szinte végig ők domináltak, volt három gólos is az előnyük. A második játékrész elején viszont a Magdeburg megrázta magát, percekig gól nélkül tartotta az ellenfelet és megalapozta a végső sikert. A meccs döntő szakasza 21:19 után jött, amikor a Magdeburg egymás után öt gólt szerzett és lezárta a lényegi kérdéseket. Hazai oldalon Mertens hat góllal zárt, a Plocknál Mihic jutott ötig. Fazekas Gergő egy piroslap miatt keveset játszhatott.

Kiemelt kép: Industria Kielce

Megosztás