Site icon Handballexpert

Döntetlennel kezdte El szereplését a Praktiker-Vác

Hiába a nyolcgólos hátrány, a hajrában talpra állt a magyar együttes és egy pontot itthon tartott horvát ellenfelével szemben.

Ahogy az előző szezonokban, úgy idén is az Európa-liga csoportkörében méretheti meg magát a Praktiker-Vác együttese. Az idei menetelésben az első ellenfél pedig a Podravka Vegeta csapata volt.

Nem kezdte jól az összecsapást a magyar alakulat, hiszen az első öt percet követően 3-1-es hátrányban találta magát, de az egyenlítés 3-3-nál sikerült, majd a 22. percben 9-8-nál a vezetést is sikerült átvennie Herbert Gábor csapatának. Ez idő alatt több emberelőnye is volt a váciaknak, de érdemben ezeket nem tudták kihasználni, kapuban Bukovszky Anna mutatott be lélektanilag fontos pillanatokban védéseket, míg elől megoszlottak a gólok; egyedül Kuczora Csenge jutott el három találatig. A hazai védelem tehetetlen volt Tina Barisicel szemben, a 23 éves horvát játékos hatszor volt eredményes, amivel csapata 13-12-es előnyben volt a félidőben.

A folytatásban kettős emberelőnybe került a Vác, de ismét nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel 13-13-nál, sőt a horvát ellenfele hibákra késztette a hazaiakat, akik bele is estek a csapdába, így gyorsan 21-15-ös hátrányban találták magukat Herbert Gáborék. A magyar vezetőedző hiába kért kétszer is időt a második játékrész első felében, csapata nem tudott ritmust váltani. Támadásban rengeteg labdát adtak el Marincsák Nikolették, míg védekezésben nem érkeztek a faultok, amik könnyű gólokat eredményeztek Ivica Obrvan együttesének.

Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy ez egy vesztett mérkőzés lesz a váciaknak, akkor a horvátok kiengedtek és egy hét és fél perces gólcsendnek köszönhetően, 25-17-ről 28-28-ra tudott kapaszkodni a magyar alakulat. A hajrában volt minden: fontos védés, eladott labda, kiállítás, rossz csere, valamint dráma.
Így tehát döntetlennel indította EL szereplését a Vác, de ne feledjük, hogy ezt az eredményt a csoportjában leggyengébb ellenfele ellen érte el Herbert Gábor csapata.

Ha egy valamit el kell tenniük a mai összecsapásból, akkor mindenképp a kitartás legyen az.

fotó: Praktiker-Vác Facebook     

Megosztás
Exit mobile version