Szinte az egész találkozón végig vezetett a metzi együttes, az utolsó percet egygólos hátrányban kezdte, a mérkőzést viszont megnyerte Emmanuel Mayonnade csapata.

Kettő nullás rohammal indított a Győr, amire a sárga mezeseknek négygólos válasza volt, így a 10. percben 4-2-re a hazaiak vezettek. Negyedórához érve, a magyar csapatból csak Ana Gros volt eredményes, szám szerint négyszer, azonban ez idő alatt a franciák 7-4-re növelték az előnyüket. Ekkor a győriek 7-6 ellen játszottak, amiből megvoltak a lehetőségei, azonban a befejezésekbe hiba csúszott, emiatt 9-4-re lépett el az ellenfél, sőt a labdájuk volt a plusz hathoz is, viszont Sandra Toft hárított.
Közben Ambros Martin magához hívta a lányait, ahol némi fejmosást tartott és elmondta számukra, hogy maradjanak higgadtak, hiszen a lehetőségek adottak, csak élni kell velük. A félidő hajrájára fel is zárkózott a Győri Audi ETO, amikor 11-11-nél utolérte a metzieket, majd a félidőre is döntetlen állással vonulhattak (13-13).

A fordulást követően Stine Oftedal köszönt be, ezt követően pedig két vitatható szituációt is tovább engedtek a játékvezetők az ETO kárára. A következőkben azonban nem kellettek bírói tévedések ahhoz, hogy az győriek hátrányba kerüljenek, hiszen három labdát is eladtak egymás után, amit a hazaiak könyörtelenül ki is használtak, így 18-15-re módosult az állás.
A magyar csapat ekkor újra időt kért, ahol rendezni tudta a sorait, sőt 20-20-ra fel is zárkózott a házigazdához. Ezekben a percekben Tamara Horacek mondhatni a mieinket erősítette, hisz több labdát is eladott.
Ezt követően ismét jött egy gólcsend a zöld mezesek részéről, aminek következtében 23-20-ra vezetett a Metz. Az utolsó 8 perce viszont már 24-24-el fordulhattunk, amikor úgy tűnt, hogy a mérleg nyelve inkább a magyar csapat felé billenhet, Bruna de Paula kiesésével.
26-27-nél Gros 10. gólját is megszerezte, azonban ez sem volt elég egy ponthoz sem… Sajnos. Az utolsó percre 27-28-as állással fordultunk, majd jött egy értékesített metzi büntető, tíz másodperccel a vége előtt pedig egy eladott győri labda, amiből Chloe Valentini lett eredményes. Így otthon tartották a ként pontot a franciák, akik nagy valószínűséggel a csoportjuk élén végeznek.

Ki hitte volna ezt Grace Zaadi távozása után?

Az összecsapás legeredményesebbje Ana Gros lett 10. találattal, Sandra Toft pedig 38%-os védési hatékonysággal zárt.

fotó: Nász Nikolett

 

 

 

Megosztás