Site icon Handballexpert

Drámai végjáték után tovább menetel a címvédő

Az orosz-válogatott komoly pontszerzési esélyt szalasztott el a legutóbbi két Európa-bajnokság aranyérmesével szemben.

Nem sok idő maradt a pihenésre a pozsonyi középdöntő résztvevőinek. Az oroszok tegnap 29-23-ra kikaptak a svédektől, a spanyolok az ezer sebből vérző németeket győzték le 29-23-ra.

Kemény ellenállásba ütközött a találkozó esélyese. A csoportmérkőzéseket hibátlanul záró orosz csapat masszív védőfalat húzott kapuja elé. A nagydarab védők több spanyol próbálkozást is lesáncoltak. A kapuban Kireev is remekelt. A spanyolok fiatal irányító reménysége Marcelo Casado találta meg a legtöbbször a rést a pajzson. A veszprémi hálóőr Rodrigo Corrales hasonló teljesítményt nyújtott, mint orosz kollégája.

Minimális spanyol előnnyel indult a második félidő, melynek elején Velimir Petkovic együttese villámrajtot vett. Az oroszok tíz perc alatt nyolc gólt is szereztek, ezzel háromgólos előnyre tettek szert. A kapuban a mérkőzést végig védő Kireev bravúrjai már-már Andrej Lavrovot idézték. A hajrához közeledve mindkét együttes sokat hibázott. A spanyolok az utolsó percekben megfordították a találkozót. Az oroszok lehetőséget kaptak az egyenlítésre, de a videózás után megítélt időntúli büntetőt Soroka a kapufára vágta.

Oroszország – Spanyolország 25-26 (11-12)

Legjobb gólszerzők: Santalov 6 ill. Casado 7

fotó: eurohandball.com

 

Megosztás
Exit mobile version