A magyar válogatottnak az utóbbi években nem ment a németek ellen. Az elmúlt tíz évben megvívott hét mérkőzésen mindössze egy alkalommal sikerült nyerni, még a 2011-es svédországi világbajnokságon.

Mindkét fél elismerően nyilatkozott a másikról a mérkőzést megelőző napokban a tét pedig már, a sorsolást követően ismert volt. Meglehetősen szigorú játékvezetői felfogásban indult a találkozó. Bánhidit egy perc után kiküldték, majd következett Sipos. Tíz percből hatot hátrányban játszott a magyar csapat, de később szerencsére a németek is több ízben megfogyatkoztak. A mindkét csapat játszott kettős emberhátrányban is, Mikler ekkor mutatta be legnagyobb bravúrját, ami megadta a lökést a csapatnak. Balkezes átlövőink sziporkáztak, Máthé és Ancsin is nagy bombákat ragasztott Wolf kapujába, aki helyére érkezett is 2007 világbajnoka a veterán Johannes Bitter. Bánhidi is sokkal jobban koncentrált a befejezéseknél mint korábban, meglépett a csapat négy góllal, ám a hajrára jöttek a bosszantó hibák és feljöttek egy gólra a németek.

A második félidő elején mindkét csapat játéka kissé megtorpant, Mikler bravúrjai tartották életben a minimális előnyünket. Drux beállása sokat lendített a német támadásokon, ellenben a mieink egyre nehezebben jutottak lövésig, de hála Bánhidi erejének és gólerősségének megmaradt az esély a győzelemre, amivel élni tudott a csapat, hihetetlen izgalmak közepette Lékai a lefújás előtt eldöntötte a mérkőzést.

Magyarország csoportelső! Szép volt fiúk!

Magyarország – Németország 29-28

fotó: m4sport

 

Megosztás