A hétvégén rendezték meg a Strandkézilabda Bajnokság 3. kvalifikációs állomását a Marcali Strandfürdőben. A bajnokság lebonyolítása és a hétvégi prágai serdülő Eb, valamint felnőtt Eb-selejtezőtorna miatt kevesebb csapat nevezett, a hölgyeknél 6, az uraknál 8 csapat mérette meg magát. Nézzük, hogy milyen eredmények születtek.

A női torna során – körmérkőzéses rendszerben – mindenki játszott mindenkivel, majd a legjobb 4 csapat keresztbejátszással elődöntőzött, majd következtek a helyosztók. A szombati nap során a Glass Stúdió Nyúlon Túl együttese (mint a Magyar Kupa ezüstérmese), esélyeshez méltóan minden mérkőzését szettveszteség nélkül játszotta le.

A vasárnap délelőtti folytatás során azonban a Nyúlon Túl már nem tudta a szombati domináns teljesítményét hozni. Először az utolsó csoportmérkőzésüket 2-0-ra veszítették el a Bajos Csajok ellen, majd az elődöntőben (a torna egyik legszínvonalasabb meccsén) egy megnyert mérkőzést vesztettek el szétlövésben a SZISE – Farkasvár – Lupa Lake BHC ellen. A fiatal lupás lányok egy szoros első szett után egypontos hátrányban voltak 10 másodperccel a vége előtt, de egy nagyon rossz Nyúlon Túl lövés, egy kapusgól és egy drámai szétlövést követően bejutottak a fináléba. A másik ágon szintén drámai mérkőzésen a Bajos Csajok szétlövésben győzték le a Venice Beach Girls csapatát. A döntőben Jónás Judit fiataljai ellentmondást nem tűrően, 2-0-ra győzték le a Bajos Csajokat, így megnyerték a marcali kvalifikációs tornát.

 

A torna MVP-je a Bajos Csajok játékosa, Graffy Tamara lett, a legjobb kapus és a legjobb utánpótlás korú játékos is a SZISE – Farkasvár – Lupa játékosa lett, előbbi címet az elődöntőt szétlövésre mentő Csöndör Nóra, utóbbit pedig Farkas Boróka gyűjtötte be.

A férfi tornán két négycsapatos csoportban küzdöttek meg a csapatok. Az A csoportban 3 győzelemmel a Lupa’s Flamingos BHC végzett az élen, mögöttük a Kedvenc Csapatom – MAFC-BME csapata végzett. A B csoportban A Lupa Lake BHC végzett az élen, mögöttük a Győri Strandkézilabda Egyesület zárt. A negyeddöntőben a B csoport negyedikje, a Toros Locos BHC meglepetésre legyőzte a Lupa’s Flamingos-t, a többi mérkőzésen viszont a papírforma eredmény született. A Lupa Lake a Toros Locost, a Győr pedig a Kedvenc Csapatomat győzte le a döntőbe jutásért. A fináléban pedig egy szoros, szétlövéses mérkőzésen a Lupa Lake BHC legyőzte a győrieket.

 

A torna MVP-je a Lupa Lake beállója, Jordán Bence, a torna legjobb kapusa az egész hétvége és a döntő során is hatalmas védéseket bemutató Farkas Csaba, a legjobb utánpótlás korú játékos pedig a Lupa Lake játékosa, Papp Bálint Valér lett.

Érdekesség, hogy a tornagyőzelmeket behúzó lupás csapatokat ugyanúgy Jónás Judit vezette, akinek ez a hétvége szinte tökéletesre sikerült, hiszen a helyszíni győzelmek mellett lánya, Csák Luca, valamint a győztes női csapat másik 4 játékosa is tagja volt a friss Európa-bajnok U16-os lány strandkézilabda-válogatottnak.

A folytatás szombaton és vasárnap, Balatonakarattyán, 14 férfi és 14 női csapat részvételével.

A kiemelt kép forrása: Lupa Lake BHC, Facebook.

Megosztás