Ma nem igazán érvényesült a papírforma.

2. csoport, negyedik játéknap:

A hollandok már biztos csoportutolsóként várták a portugálok elleni meccset, akiknek azonban az olimpiai selejtező kiharcolása miatt fontos volt, hogy legalább pontot szerezzenek. Az első félidőben azonban – bár csak kevésszer sikerült két góllal ellépni – többnyire a hollandoknál volt az előny. Ez annak tükrében rendkívül meglepő volt, hogy a portugál kapuban Diogo Rema Marques a félidő végére 12 védésig jutott, elöl azonban hibát hibára halmoztak a csapattársak, így a félidőben két góllal vezettek a hollandok. A második félidőre a kapusteljesítményeket tekintve fordult a kocka, a hollandoknál Bart Ravensbergen zárkózott kollégájához. A játékrész elején a hollandoknak sikerült ellépniük három góllal, de vissza tudtak kapaszkodni a Costa testvérek hathatós segítségével. A félidő második felében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékba portugál előnnyel érkeztünk meg. A végén azonban Ravensbergen védésének és Versteijnen, valamint Smits góljának köszönhetően kiegyenlítettek. Ezt a portugál rohanást követő videózás sem tudta megváltoztatni, 33:33 lett a vége.

A meccs emberének a portugál kapust, Diogo Rema Marquest választották. A legeredményesebb a hollandoknál Rutger ten Velde lett hét góllal, míg a portugáloknál Martim Costa és Luis Frade nyolc-, Antonio Areia pedig hét gólig jutott.

Hollandia – Portugália 33:33

Ld: ten Velde (7) ill. Frade és Costa (8)

A dánok már biztos csoportelsőként pihentették Saugstrupot, Gidselt és Pytlicket is. A szlovének azonban egy győzelemmel megválthatták a jegyüket Kölnbe, hogy az ötödik helyért játsszanak. Ennek megfelelően vetették bele magukat a meccsbe a csapatok, a szlovének ragadták magukhoz a vezetést. A dánok nem törték össze magukat, a délszlávok azonban komolyan vették a mérkőzést, így a játékrész végére háromgólos előnybe jutottak. A második játékrész elején azonban helyreállni látszott a világ rendje, a dánok egy nagy rohanással átvették a vezetést a 40. percre, ezt azonban csak nagyjából tíz percig tudták tartani. A meccs hajráját már ismét a szlovének várhatták előnyből, köszönhetően a védekezésük felkeményedésének és Lesjak fontos pillanatban érkező védéseinek. Zorman csapata ezt követően már nem is adta ki a vezetést a kezéből és véget vetett a dánok 16 tétmeccses veretlenségi sorozatának, ezzel játszhat a Final Weekenden.

A meccs legjobbja a 10 védést bemutató Klemen Ferlin lett.

Szlovénia – Dánia 28:25

Ld:  Horzen (6) ill. Jakobsen-Kirkelökke (6)

A már szintén elődöntős Svédország sem szeretett volna lemaradni az abszurd eredmények tekintetében, azonban nekik még a dánokra is sikerült rálicitálniuk. Norvégia annak tudatában lépett pályára ezen a találkozón, hogy a csoport ötödik helyénél nincs számukra feljebb, ennek ellenére az előző meccsen már mutattak életjeleket, s ezt szerették volna továbbvinni.

A meccse elején úgy tűnt, a tartalékoló svédek nem adják azt a két pontot, sok hibával, de nagy sebességgel kezdtek, Thobias Thulin pedig most is fontos védésekkel segítette a csapatát. Ám az első félidő közepén átvették az irányítást a norvégok, s innen azt ki sem engedték a kezükből. Jól használták ki a svéd hibákat, Sagosen hiányában is koncentráltan játszottak, agresszivitást tudtak vinni a védekezésükbe.  A második félidőben viszont helyenként egészen abszurd volt a már biztos elődöntős csapat védekezésének hiánya, a norvég támadók konkrét folyosón sétálhattak be. Jonas Wille csapata simán nyert, a svédek az elődöntőben javíthatnak.

Norvégia-Svédország: 33-23

Ld: Blonz (11) ill. Sandell (4)

Kiemelt kép: Sportklub

Megosztás