Site icon Handballexpert

Edzőmeccsnek is gyenge volt – 26 gólos magyar siker

A mai, ötödik játéknapon Gizában lépett pályára a magyar kézilabda válogatott. Ellenfelük az amatőr és félamatőr játékosokkal felálló, Uruguay volt. A dél-amerikai együttes első mérkőzésén a németek ellen megmutatta, miért volt megosztó döntés, a világbajnoki létszám felemelése.

Hatalmas sistergő átlövésekkel indult a mérkőzés, Máthé és Bodó lőtt nagy kedvvel. A folytatásban a sok hibával támadó Uruguay eladott labdáival Bóka lódult meg, és lőtt két gólt. Folyamatosan hízott az előny, pillanatok alatt kilenc volt közte, Székely gond nélkül szedte le a vérszegény próbálkozásokat. A félidő derekán két magyar kiállítás után fel tudott jönni az ellenfél. Ebben az időszakban több támadásbeli hibát jegyezhettünk fel, főként a beállósok megjátszása és eredményessége volt gyengécske. Az átlövők viszont tovább lőttek, Máthé, Ancsin és Bodó is sorra szerezte a gólokat, a szünetre 16-8-as előnnyel vonultunk.

A második 30 perc úgy indult, ahogy az előző véget ért. Rengeteg uruguayi hibát láthattunk, amelyet az egyébként szintén pontatlan magyar csapat rendre megbüntetett. Ebben az időszakbanMáthé, Lékai és Pedro volt elemében. Az idő előrehaladtával folyamatosan fáradt az ellenfél, rengeteg, komikusnak ható technikai hiba jellemezte játékukat. A mérkőzés végére gólfesztivált rendezett a válogatott, Bánhidi, Győri és Rosta sorra szerezte a gólokat. A végére hatalmas, 26 gólos siker született. A magyar oldalon dicséret illeti a kapusokat valamint átlövőinket, a mérkőzés legjobbja a 8 gólos Máthé Dominik lett. A végeredmény 44-18 lett.

A folytatásban jönnek a németek és a csoportrangadó. Hajrá magyarok!

Fotó: IHF Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version