A Bajnokok Ligája csoportküzdelmei az utolsó fordulóhoz érkeztek. A B csoportban az első három helyezett sorrendje még nem dőlt el, ahogy a Ferencváros továbbjutása sem. A tabellát vezető Metz együttese fogadta a fővárosi zöld-fehéreket. Míg a francia bajnok az első helyről, addig ellenfele, a még éppen továbbjutást jelentő hatodik helyről várta az összecsapást. Minkét alakulatnak szüksége volt a pontra, a Metz holtversenyben 20-20 ponttal állt az Esbjerggel, mögöttük egy ponttal lemaradva az Ikast foglalta el a harmadik helyet. A Fradinak már egy pont is elég lett volna a biztos továbbjutáshoz (vagy a Rapid pontvesztése az Esbjerg ellen), a hazai csapat pedig egy győzelemmel biztosíthatta első helyét. Továbbra sem állt Allan Heine rendelkezésére Kisfaludy, illetve ezúttal a sérült Andrea Lekics sem utazott el a csapattal. A másik oldalon nem volt hiányzó, így teljes kerettel készülhettek az összecsapásra.

Az első játékrész két kimaradt francia lehetőséggel és mindkét oldalon több hibával indult. A két kapuban egy-egy védést mutatott be Janurik, illetve Sako is. Malestein góljára a másik oldalon Valentini válaszolt, majd 3-3 után, a tizedik percben már két góllal léptek el a hazaiak.

A különbség nem változott a tizennyolcadik percre sem (9-7), így Allan Heine kénytelen volt kikérni első idejét. A tavalyi ezüst érmes támadásainál akadozott a gépezet, a távoli zónákból nem érkeztek lövések, a falban pedig alig-alig találták meg a rést. Nyílni látszott az olló, két elhibázott Fradi támadás után, a hazai csapat mindkét helyzetéből betalált, így négyre növelte a különbséget (11-7). Sebességet váltott a Metz, az FTC visszarendeződései pedig nem voltak elég tempósak, ráadásul Sako is újabb védéseket tudott bemutatni.

Érkeztek a cserék mindkét oldalon és Janurik is hozzá tudott tenni néhány védést, így ő jelentette a különbséget ebben az időszakban. Az utolsó öt percre fordulva mindkét oldalon a védekezések domináltak. Mayonnade az utolsó percben kikérte idejét és a felrajzolt figurát gólra is tudta váltani Sarah Bouktit. Magabiztos előnnyel mehettek a szünetre a franciák. Félidőben : 14-9

A második játékrész egy Márton Gréta góllal indult, amire a másik oldalon Buurgard egy hatalmas átlövés góllal válaszolt. A ferencvárosi visszarendeződések továbbra is lassúak voltak, előbb Bouktit, majd Valentini talált be és tovább növelte a különbséget. Érkezett is a válasz Heine részéről a harminchetedik percben már a második idejét volt kénytelen kikérni. Védekezésben egyszerre volt a pályán Cvijic, Tomori és Edwige, de az első támadásnál Buoktit-ot még így is meg tudta játszani a Metz.

Elől Simon és Kovács Anett góljaival három gólra zárkózott a Fradi (19-16 ), Mayonnade is magához rendelte a csapatát. Cvijic kiállítása után, Janurik büntetőt fogott Jorgensen-nek, de az emberhátrányból így is rosszul jött ki a budapesti csapat, Valentini ötödik góljával ismét hat gólra nőtt a különbség (22-16). A mérkőzés egészére jellemző hullámzás tovább folytatódott, előbb a Ferencváros tudta növelni góljainak számát, majd a Metz tette közé ismét a a 6 gólt (24-18).

A huszadik percben kettős emberelőnybe került a vendég csapat, Kovács Anett viszont kihagyta a helyzetét, majd Klujber ziccerét védte Sako. A másik kapuban Janurik Kinga sem akart lemaradni, újabb két védésével tartotta meccsben a Fradit. Az utolsó öt percre fordulva továbbra is öt gól volt a különbség. Előbb Malestein büntetőből, majd Kluber üres kapura volt eredményes.

Egy-egy kihagyott helyzet után az utolsó percre fordulva 25-24-re küzdötte vissza magát a vendég csapat, érkezett is a francia időkérés. Janurik Kinga védése után Heine azonnal időt is kért, a maradék öt másodpercben viszont Simon lövése már nem érte el időben a kaput.

A végeredmény : 25-24

Legjobb gólszerzők: Bouktit 6, Valentini 5, a másik oldalon Klujber 8, Simon pedig 5 gólt szerzett. Meg kell említeni a két kiváló formában védő kapust: Janurik 18 és Sako 17 hárítással egyértelműen kiemelkedett teljesítményével a mezőnyből.

Ezzel az eredménnyel a Metz megnyerte a csoportját, a Fradi sorsa pedig a Rapid-Esbjerg meccsen dől el a holnapi napon.

4185 megtekintés.

Megosztás