Mindkét magyar együttes hazai pályán fogadta ellenfelét, a Siófok a Moldéval, míg a Mosonmagyaróvár az Ikasttal küzdött meg.

A Balaton-parti együttes megtartotta hibátlan hazai mérlegét, hiszen a Dortmund után a norvégokat is legyűrték Uros Bregárék. Még az első játékrészben tartotta magát a Molde, aztán a második félidőben ki nyílt az olló a két csapat között, végül 30-22-es sikernek örülhettek a fekete mezesek. Papp Nikolett fantasztikusan játszott és 9/9-es mutatóval zárt, de Marina Rajcic is parádézott a kapuban, aki 40%-os hatékonysággal zárta az összecsapást.
A csoport másik mérkőzésén meglepetésre a Besancon hazai közönsége előtt szenvedett 30-27-es vereséget a Dortmund ellen. A németek az első félidőben már 10-2-re is vezettek, innen kapaszkodott vissza a francia alakulat.

Gyurka Jánosék a csoport és talán az egész sorozat legerősebb csapatát fogadták az UFM Arénában, ahol bő 20 percen keresztül szépen helyt állt az MKC. Beragadt ugyan és több technikai hibát is vétett támadásban a hazai együttes, de ennek ellenére 13-15-re tudta plasztikáznia a félidei eredményt. A fordulást követően bár próbálta a tempót tartani az Óvár, de ekkor is sok hiba csúszott a játékba, így a dánok magabiztos győzelmet arattok (26-34). Julie Scaglione hétszer volt eredményes ezzel a találkozó legeredményesebbje lett, Szemerey Zsófi 31%-on zárt, míg Tóth Eszter hat gólt szerzett.
A csoport másik összecsapásán a Fana 30-28-ra verte a Nantes csapatát.

fotó: siofokkc.hu

1548 megtekintés.

Megosztás