Az olimpiai selejtezőtorna miatt a pünkösdi hétvégére került elhalasztásra a Magyar Kupa négyesdöntője, amely így időben igencsak összecsúszott a jövő héten kezdődő bajnoki döntővel.

A tatabányai hétvégén a szombati elődöntőkben először az OTP-Bank Pick Szeged találkozott az NB1-től időközben búcsúzó NEKA csapatával, majd a címvédő Telekom Veszprém a Dabassal.

A délutáni mérkőzésen a NEKA fiataljai igencsak megnehezítették a rivális dolgát. A Szeged színeiben Mikler Roland pihenőt kapott, és nem került be a jegyzőkönyvbe, míg Gleb Kalaras sérülés miatt nem játszhatott, helyettük Nagy Martin és Molina kaptak bizalmat Kárpáti Krisztiántól. A Szeged nem a legerősebb sorával kezdett – valószínűleg már a vasárnapi döntőre gondolva – de a NEKA remek teljesítménye miatt gyorsan pályára kerültek a kezdőcsapat játékosai is. Az első percek szoros állása után az akadémisták vették át a kezdeményezést, és három gólos vezetést is kiépítettek (8-11), Ludmán és Sztraka remek játékának köszönhetően. A Pick Mackovsek góljával vette vissza a vezetést 12-11-nél, de lerázni nem tudta ellenfelét, és 17-15-ös állással fordultak a felek. A második játékrészben a várakozások ellenére továbbra sem tudott ellépni az esélyes Szeged, Mikler Krisztián remekül védett a NEKA csapatában. Ekkor azonban a 7-6 elleni játék elkezdett akadozni, amelyet a Szeged rendre könyörtelenül kihasznált, és a 38. perctől kezdve a mérkőzés végéig hat üres kapus gólt is szerzett, amellyel sikerült nagyobb különbséget kiépíteni. A NEKA 33-31-nél még egyszer fel tudott zárkózni két gólra, de a Szeged döntőbe jutását ekkor már nem fenyegette veszély.

OTP-Bank Pick Szeged – HSA NEKA 39-33 (17-15)
Gólszerzők: Sostaric 8, Frimmel 5, Bodó 5, Stepancic 4, Mackovsek 4, Bánhidi 3, Garciandia 3, Jelinic 2, Bombac 2, Gaber 2, Martins 1 ill. Sztraka 5, Ludmán 5, Tóth 4, Dely 4, Kovács 4, Gál 3, Deák 2, Szücs 2, Krakovszki 1, Zakor 1, Nagy 1, Molnár 1

A 18 órai mérkőzésen a címvédő a Dabassal játszott, ahol elsősorban Jensen védéseinek köszönhetően már a mérkőzés elején ötgólos előnyt épített ki a Veszprém (8-3). A Dabas ekkor még többször fel tudott zárkózni, de a félidő végére is ez a különbség állt vissza (22-17). A második félidő elején Remili ötödik góljával már kilenc volt közte, a döntőbe jutó csapat személye pedig nem maradt kérdéses. A tízgólos különbség először a 46. percben alakult ki, amely a végeredményt is jelentette, a Dabas így a NEKA elleni bronzmérkőzésre készülhet, míg a döntőben a várakozásoknak megfelelően Szeged-Veszprém párharcot rendeznek. A végeredmény tizenegy gólos veszprémi siker lett.

Telekom Veszprém – Dabas KC 38-27 (22-17)
Gólszerzők: Remili 5, Elisson 5, Nilsson 5, Yahia 4, Fabregas 4, Descat 3, Sandell 3, Mahé 2, Vailupau 2, Casado 2, Kosorotov 2, Pechmalbec 1 ill. Zdolik 5, Török 5, Dobrkovic 3, Ács 3, Bognár 2 Szöllősi 2, Fekete 2, Koller 2, Laurinyecz 1, Kádár 1, Szeverényi 1

Szintén ma történt:
PLER – Csurgói KK 33-26 (19-14)

Az NB1 alapszakaszának utolsó mérkőzését is a mai napon rendezték, itt a PLER fogadta a Csurgót. A tét hatalmas volt, ugyanis a PLER-nek pontot kellett szereznie a bennmaradáshoz. A hazai csapat győzelme a NEKA, döntetlen pedig a Komló kiesését jelentette volna.
A PLER végül simán nyert, így a NEKA hétvégéje már biztos nem lesz teljesen örömteli, mivel eldőlt, hogy az akadémisták búcsúznak az NB1-től.

Fotó: nsu.hu

Megosztás