Egybehangzó értesülések szerint a THW Kiel világklasszis norvég válogatott játékosa, Sander Sagosen 2023-tól újra első profi klubjában fog játszani. Ő lehet az ékköve annak a projektnek, melynek keretében Norvégiában épülhet a tervek szerint az új skandináv top klub.

Sagosen ezer szállal kötődik a városhoz és a csapathoz, a 2012/13-as szezonban 133 gólt szerzett a Kolstad színeiben, és gyerekkorát is Trondheimben töltötte.

Az elmúlt években a Haslum és az Aalborg mellett a PSG és a Kiel csapatánál kézilabdázott, utóbbival megnyerte a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírását.

A Szegedről idén nyáron hét és fél szezon után távozó veterán klasszis a hétszeres portugál bajnok játékosa lesz a következő szezonban. A  bejelentés megtörtént a Benfica hivatalos platformján. Tadej Kijun és Alexis Borges után ő a harmadik idei érkező Chema Rodríguez csapatánál.

Kép: sl_benfica_andebol (instagramm)

2009, 2012 és 2013 után 2021-ben ünnepelhetett szlovén bajnoki címet az RK Gorenje Velenje, miután a tegnapi napon legyőzte idegenben a kieső helyen álló Krka-t, ezzel egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert az üldözők előtt.

A címvédő Celje 2014 óta tartó szériája szakadt meg ezzel. A legnagyobb szlovén klub az elmúlt három évtizedben 23 bajnoki címet szerzett, ezúttal azonban az ezüstéremre is minimális esélye maradt, jelenleg a Trebnje áll a második helyen.

Ezzel minden valószínűség szerint a Velenjét láthatjuk a Bajnokok Ligájában az elkövetkező szezonban.

Mint ismert, a mai napon  veszi kezdetét a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokság. A vírushelyzet miatt sokáig bizonytalan volt a torna megrendezése, mára azonban eldőlt: lesz EB, és a magyar válogatott is részt vesz rajta.

A magyar válogatott szurkolói tábora, a HU-Sector Szurkolói Egyesület és a Handball Ultras Hungary szurkolói csoport pedig ismét megmutatták, hogy minden esetben ott vannak a csapat mellett, ezúttal itthonról igyekeznek segíteni a lányokat. A leglelkesebb csoporttagok segítségével egy szurkolói képekből összevágott videóval támogatják a gárdát, amin ők maguk szerepelnek, a csapatnak való szurkolás közben.
A videó a hétfői nap folyamán eljutott a csapathoz is.

A Magyar válogatott holnap, 4-én lép először pályára Horvátország ellen. A mérkőzés 18:15-kor kezdődik, és a Sport TV közvetíti.

Stan Belinski néhány hónappal ezelőtt Veszprémben járt, ahol megismerhette Európa egyik legjobb csapatának működését . Nem sokkal ezt követően beszélgettünk vele, az interjú során pedig szóba került többek között az angol kézilabda jövője, az esetleges távlatok, illetve az is, hogy a brit tréner melyik csapatnak szurkol.

Tovább olvasom