Rendhagyó módon vette kezdetét a 27. férfi világbajnokság, első alkalommal 32 csapattal, és sajnos nézők nélkül. A házigazda Egyiptom 1999 június 14. játszott utoljára világbajnoki mérkőzést hazai pályán.

Az ötszörös Afrika bajnok azon a tornán a 7. helyen végzett, miután a helyosztón 35-28-ra legyőzték a kubai válogatottat.

Ezzel a helyezéssel talán most is elégedettek lennének, de titkon bíznak még ennél is előkelőbb helyezésben. A szövetségi kapitányok két kiváló korábbi spanyol játékosok, a hazaiaknál Garcia Parrondo a Dél-Amerikaiaknál pedig Mateo Garralda dirigál ezen a világbajnokságon. A kairói nyitómérkőzés első percei ismerkedéssel teltek, majd az erőviszonyoknak megfelelően a házigazda lendületes támadások végén folyamatosan növelte előnyét. Chile a távoli zónákból szinte veszélytelennek bizonyult, mindössze egy gólt szereztek átlövésből. A fizikai fölényben lévő afrikaiak hét góllal megléptek a félidő végéig.

A veszprémi átlövő, Yahia góljaival indult a második félidő. Ezt követően az egyiptomiaknak több esélye is adódott a tízgólos előnyre, de nem éltek a lehetőségekkel. Chile becsülettel küzdött Esteban Salinas vezérletével. A kissé felforgatott Parrondo csapat talán már elhitte hogy megnyerte a nyitómérkőzést, előnye öt gólra csökkent.

Ennél közelebb már nem tudtak zárkózni a chileiek, de legalább a második harminc percet megnyerték. Nem ez volt minden idő legjobb nyitómérkőzése. Egyiptom a második félidőben visszavett, de az első félidő játékával elérhetik céljaikat.

A világbajnokság holnap további hét mérkőzéssel folytatódik, köztük a norvég-francia rangadóval.

EGYIPTOM-CHILE 35-29 (18-11)

A mérkőzés legjobbja: Yehia El-Deraa

 

fotó: hétméteres.com

1516 megtekintés.

Megosztás