A mai napon három mérkőzéssel vette kezdetét a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportköre.

2. csoport

A közepdöntők első mérkőzésén két pont nélküli együttes találkozott Hamburgban. A portugálok az első körből kihozták a maximumot, Csehország és Görögország legyőzése után a dánok ellen nem volt esélyük. Norvégia eddig nem volt meggyőző, a lengyeleket még magabiztosan legyőzték, majd következett a Feröer elleni pontvesztés és a Szlovénia elleni vereség. Sagosenéknek a portugálok elleni első harminc perc sem volt zökkenőmentes, bár a huszadik percben még vezettek 13-11-re, ezután a portugálok öt perc alatt öt gólt szereztek, ennek köszönhetően ők mehettek előnnyel a pihenőre.

A folytatásban Alexander Blonz vette hátára csapatát, a Szeged korábbi balszélsője remekelt a második félidőben, hét gólt szerzett, de kellett volna még több jó egyéni teljesítmény a fordításhoz. A portugálok őrizték előnyüket, sőt az utolsó két percben egymás után három gólt is szereztek, így rögtön egy meglepetéssel kezdődött a középdöntők első napja. Norvégia ezzel a vereséggel le is mondhat az elődöntőről.

Norvégia – Portugália: 32-35

Ld: Blonz (7) ill. Portela (8)

A csoport másik találkozóján kiderült, hogy nemcsak Portugáliának nincs igazán esélye Dánia ellen. Ugyan Hollandia minden megtett, a dánok érvényesítették a papírformát és tovább robognak a legjobb négy felé. A találkozót az északiak kezdték jobban, 5-2-re is vezettek, ám a szívós holland csapat visszazárkózott és egészen a második félidő közepéig jól tartották magukat. Végül a vártnál is nagyobb lett a különbség, a dánok tizenkét találattal múlták felül aktuális riválisukat.

Dánia-Hollandia 39-27

Ld: Gidsel (9) ill. ten Velde (8)

Igazi rangadóra készültünk az esti idősávban, ám végül a várt nagy csata elmaradt, de legalábbis az első félidőre korlátozódott. Szlovénia ez első pillanatokban nagyon jól tudta megakadályozni a gyors és lendületes szlovén támadásbefejezéseket. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a huszadik perc környékén 5:5 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban beindult a svéd henger, de ehhez nagyon kellett a hátsó támogatás is, Andreas Palicka ismét bizonyította, hogy még mindig klasszis teljesítményre képes. A szlovénok nem tudták azt az átütő játékot nyújtani, amit például a norvégok ellen, így pedig nem volt esélyük, a második játékrészben a svédek már rotálni is tudtak.

Szlovénia-Svédország: 22-28

Ld: Vlah (7) ill. Pellas (8)

Kiemelt kép: EHF

15774 megtekintés.

Megosztás