Site icon Handballexpert

EHF Európa-Liga: Javított a Vác!

A Váci NKSE női kézilabdacsapata egy otthoni minimális vereség után előbb Moszkvába repült, majd onnan 100 kilométert buszozott Csekhovba a szálláshelyig, közben reménykedve a javításban az Európa-Ligában. Az orosz Zvenyigorod is vereséggel kezdett Dániában, a Herning-Ikast 34-25-re verte őket az első fordulóban.

A Párizs elleni meccshez hasonlóan, szerencsére most sem volt gond a váci támadásokkal, a másik oldalon pedig a franciáknál egy gyengébbnek tűnő orosz csapat állt, így 3-6-nál a hazaiak kértek először időt. Szerencsére ez sem hozott változást a játék képébe, sőt a 17.-ik percben már 12-5-re vezetett a magyar csapat, Diószegi 4, Kácsor pedig három gólnál tartott. Innentől kezdve Szilágyi Zoltán tanítványai a 6-7 gólos előny megtartására koncentráltak, ami majdnem össze is jött, a játékrész utolsó másodpercében kettős emberelőnyben lőtt hazai góllal, megnyugtató előnynek látszó 12-17-el vonultak pihenni a csapatok.

A második félidő elején egy agresszívabb védekezéssel jöttek ki a hazaiak, de támadásban most sem igazán jeleskedtek és Bukovszky Anna a kapunkban az első játékrészhez hasonlóan védett mikor legjobban kellett, nem nagyon tudott ötnél közelebb jönni a Zvenyigorod. A mérkőzés végére kicsit kiengedett a Vác és főleg a védelem, de összességében elmondhatjuk egyetlen percig sem forgott veszélyben a vendéggyőzelem, igazán csak a számszerű végeredmény volt kérdés.

Zvenyigorod – Váci NKSE 29-33  (12-17)

VÁC: Bukovszky – Diószegi 9, Hámori 3, Helembai F. 2, Lakatos R. 5, Kácsor 8, Radoszavljevics 4. Csere: Bálint A. (kapus), Szabó Laura 1, Aron, Szondi 1, Pálffy A.

fotó: civishir.hu

Megosztás
Exit mobile version