A Tatabánya, még a második fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta, az eddig két győzelemmel álló német Rhei Neckar Löwen ellen az EHF Európa Ligában. A hazaiak egy talán nem várt hazai vereség után (26-28 a szlovén Trebnje ellen) próbálták meg kiküszöbölni a csorbát a nemzetközi kupában. Persze a feladat korántsem tűnt egyszerűnek, hisz a Löwen az Európa Liga mellett a hazai bajnokságban is remekel, a Kiel mögött csak rosszabb gólkülönbséggel áll a Bundesliga második helyén.

Vladan Matics a mérkőzés előtt arról beszélt a Sport TV riporterének, hogy az edzéseken látszik a játékosain, hogy a hosszú kihagyás után sokkal jobb erőben vannak mint a szlovénok elleni meccs előtt voltak. Csak sajnálni tudja, hogy nem a németekkel játszottak először, de ugye el kell fogadni a sorsolást.

Talán jó hír lehetett a Tatabányának, hogy a Löwen a mai meccsre mindkét sztárkapusát Mikael Appelgrent és Andreas Palickat is elvesztette sérülés miatt, így a gyors igazolás Nikolas Katsigiannis állt a gólvonal előtt. Nos a németek ezzel nem igazán foglalkoztak, rendesen bekezdtek, az első hét támadásukból ugyanennyiszer találtak be, így már alig hat perc után időt kért Matics, „mitől kell félni gyerekek?” jeligével, 3-7-nél. Ezek után picit megnyugodtak a hazaiak és főleg támadásban néhány szép Ancsin és Zdolik átlövéssel megközelítették a vendégeket. De mire látótávolságba került volna a Löwen, újabb bosszantó technikai hibákat vétettünk és máris 9-15, a 22. percben újabb magyar időkérés. Támadásban újra sikerült nagyjából rendezni a sorokat, de védekezésben továbbra sem találtunk ellenszert a gyors német játékra és főleg Gensheimerre nem, aki egymaga hetet lőtt az első játékrészben, 15-21.

A második félidőre kapust cseréltünk, a lengyel légiósunk mindössze 16 %-os hatékonysággal védett, Bartucz (képünkön) jött a helyére. De szerencsére a játékrész eleje nem róla szólt, egy 3-0-ás rajtot vett a Tatabánya. Aztán jöttek a Bartucz védések is, a kilencedik percre 20-22 és végre időt kellett kérniük a vendégeknek is. Szerencsére ez sem törte meg a hazaiak játékát, néhány percig úgy tűnt, hogy egy ki ki meccs kezdődik. Sajnos erre hamar rácáfoltak a németek, újra ők rendezték hamarabb a sorokat, az utolsó tíz percre 25-29. A végére sajnos már nem tudtunk újra közelebb jönni, viszont összességében nem vallott szégyent a Bányász és igazán kár volt az első harminc percért.

Grundfos Tatabánya KC – Rhein-Neckar Löwen  26-32 (15-21)

Tatabánya: Wyszomirski – Sunajko 2, Bozsovic 1, Juhász Á. 3, Ilyés, Balogh Zs. 1, Ancsin 4 Csere: Bartucz, Győri M. 1, Sipos 2, Hornyák P., Zdolik 5, Debreczeni 4, Molnár 1, Hornyák B. 2

fotó: 24.hu

Megosztás