Tegnap oldalunkon már beszámoltunk a Tatabánya újabb EHF Európa Liga vereségéről, de mellette számos mérkőzést játszottak még a sotrozatban.

Az A.-csoportban két találkozóra került sor, ahol továbbra is száz százalékos a Wisla Plock és még mindig veretlen az Ademar Leon, két győzelem mellé, három döntetlen áll a csapat neve mellett.

Wisla Plock – Toulouse 27-25 (12-9)

A hazaiaknál a spanyol Mindegia lőtt hat gólt, míg Mihics és Toto ötöt-ötöt, a másik oldalon Giraudeu jutott hatig.

Ademar Leon – Avon Fivers 30-28 (13-10)

Az Ademar legeredményesebb játékosa Perez volt a maga hét találatával, az osztrákoknál Hutecek szintén hetet lőtt.

A B.-csoportban teljes fordulót rendeztek. Meglepetésre a Füchse Berlin pontot hagyott Bukarestben, a Nimes most otthon verte a Sportingot, a Presov pedig Szlovákiában is kikapott a Kristianstadtól.

Dinamo Bukarest – Füchse Berlin 26-26 (12-14)

A szinte végig vezető, mégis csak x-elő németeknél megint Lindberg volt a legeredményesebb, ötöt dobott, Holm pedig hármat, míg a hazaiaknál Gavriloaia 7, Humet pedig 6 gólt lőtt.

Nimes – Sporting 27-24 (16-12)

A franciáknál Guigounak elég volt 5 gól a legeredményesebb játékos címhez, a másik oldalon a katari Carol Marzo jutott hatig, a kubai Veitia pedig ötig.

Presov – Kristianstad 22-27 (11-15)

Hazai oldalon a brazil Pacheco hat gólja az említésre méltó, míg a svédeknél hárman is dobtak ötöt: Gudmundsson, Nyfjall és Halen.

Ami a tabellát illeti, jelen pillanatban a Kristianstad áll az élen 8 ponttal, de két meccsel többet játszott mint a 7 pontos Berlin. Harmadik a Nimes hat ponttal, a Sporting még továbbjutó helyen a maga négy pontjával, egyel előzi meg a románokat, a Presov még nulla pontos.

A C.-csoportban is három meccset játszottak és itt minden esélyes hozta is a kötelezőt, így a Montpellier továbbra sem vesztett pontot, a Magdeburg még mindig veretlen otthon, a CSZKA Moszkva pedig Törökországban verte a már 180 gólt kapó Besiktast.

A svéd Allingsas már otthon szerzett egy nagy skalpot (30-29-re verte a Magdeburgot) most esélye sem volt:

Allingsas – Montpellier 25-33 (13-19)

A hazaiaknál Láng és Blomgren lőtt hatot, a franciáknál Richardson és Villeminot ugyanennyit.

Magdeburg – Nexe 28-23 (17-10)

A németeknél Kristjansson volt elemében hat találattal, a horvátoknál Jaganjac jutott hétig.

Besiktas – CSZKA Moszkva 23-35 (11-17)

A törökök önmagukhoz képest elég sok gólt lőttek, közülük Ilank, Calkamis, Bilim négyet négyet, a másik oldalon Zhukov nyolcig, Soroka pedig hétig ért.

A Montpellier egy meccsel kevesebbet játszva, ugyanannyi 8 ponttal áll, mint a Magdeburg, a Moszkvának 6, az Allingsasnak 4 pontja van. A maga két pontjával kapaszkodnia kell a Nexének, „természetesen” a Besiktas nem szerzett még pontot.

Végül de nem utolsó sorban a D.-csoportban a Bányász vereség mellett, még egy mérkőzést játszottak, az Eurofarm visszavágott a Trebnjének.

Eurofarm Pelister – Trebnje 33-26 (20-14)

A hazaiak és a játéknap legeredményesebb játékosa, a horvát Stipe Mandalinic (képünkön) lett 11 góllal, de a túloldalt a szlovén Raso sem szégyenkezhet a maga 8 találatával.

A szabadnapos Rhein-Neckar vezeti a tabellát 6 ponttal, a második a Trebnje, a harmadik a GOG négy-négy ponttal, 3 pontja van a Kadettennek és az Eurofarmnak, a Tatabánya még nem szerzett egyet sem.

fotó: seha-liga.com

1625 megtekintés.

Megosztás