Tavaszi szél vizet áraszt – és esztergomi bajnoki pontokat.

A Vitézek női kézilabdacsapata őrzi jó formáját a másodosztályban, ahol 23 fordulót követően 20 győzelemmel és három vereséggel, változatlanul messze a legkevesebb gólt kapva a 16 csapatos mezőnyben a feljutást érő második helyen áll. Az Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző által gardírozott együttes legutóbb a Komárom elleni megyei rangadón is győztesen hagyhatta el a pályát.

„Most jön a záró hadjárat” – tekintett vissza az elmúlt meccsekre és utolsó hét bajnoki kör elé Elek Gábor. – „A legutóbbi két mérkőzésünk hullámzó volt. A SZISE ellen a fő erősségünknek számító védekezésben gyengén muzsikáltunk, ezért újra erre a játékelemre fektettük a hangsúlyt az edzéseken és ennek az eredménye már szépen meg is látszott a komáromiakkal vívott találkozón. Huszonkét gól kaptunk, de csak huszonnégyet lőttünk, a támadójáték nem volt az igazi, viszont kiharcoltuk a sikert, ami összességében nem forgott veszélyben. Húzós heteink lesznek, nagyon nehéz hétmérkőzéses sorozat jön: nem szabad hibázni, ez a kulcs. Az a stabilitás, ami a téli időszakban jellemzett minket, az most kissé gyengült, de ez törvényszerű az idény ezen szakaszában, amikor már nagyon sok kilométer van bennünk, miközben azért még távolabb van az idény vége. Szerintem ezzel nem vagyunk egyedül a mezőnyben. Préselni kell a csapatot, hajtani, hogy gyerünk, gyerünk. A célunk egyértelműen az, hogy megőrizzük a második helyet. Az idény elején az ötödik-hatodik hely megszerzését lőttük be célul, ehelyett a harmadik hely is már szinte biztosnak tűnik, ha nem történik valami óriási dráma, ám innentől a második pozícióra koncentrálunk nagyon erőteljesen.”

A bajnoki hajrá mellett lesz még egy fontos esemény a klub életében: április 29. és 30. között az esztergomi Suzuki Aréna ad otthont az Edzőképzés határok nélkül elnevezésű rendezvénynek, amely a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) határon túli akadémiák edzőképzési programsorozatának a része. A házigazda részéről, Elek Gábor, Szucsánszki Zita irányítóklasszis és erőnléti edző, illetve Heckel Zoltán sportdiagnosztikai szakember is tart bemutató edzéseket és előadásokat. Mellettük Juhász István, az MKSZ sportszakmai igazgatója, Horváth László mesteredző és Martinovics Ferenc kisvárdai erőnléti tréner szólal még fel a színvonalasnak és tartalmasnak ígérkező kétnapos programon.

 

AZ ESZTERGOMI CSAPAT HÁTRALÉVŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉSEI

Április 13., 16 óra: –Eszterházy SC Eger (otthon)

Április 20., 18 óra: –Hajdúnánás (idegenben)

Április 27., 16 óra: –FTC U19 (o)

Május 5., 16 óra: –Érd (i)

Május 11., 18 óra: –Kispest (i)

Május 18., 18 óra: –Orosháza (i)

Május 25., 16 óra: –Gárdony-Pázmánd (o)

 

forrás: Esztergomi Vitézek RAFC I Esztergomi Kézilabda Sport Kft.
fotó: Lőriczi Gergely

5377 megtekintés.

Megosztás