Site icon Handballexpert

Éles Benedek tizennégy gólt szerzett Csurgón

A Csurgónak harmadik nekifutásra sikerült legyőznie az újonc veszprémi fiatalokat. A Veszprémi KKFT a hazai bajnoki után a Magyar kupa negyeddöntőben is nyerni tudott a Csurgó ellen, majd a bajnoki visszavágón egy gólgazdag találkozón somogyi győzelem született.

A mérkőzésen egészen elképesztő teljesítményt nyújtott Éles Benedek. A „kis” Veszprém irányító-átlövője tizennégy góllal terhelte meg a Csurgó kapuját. Hétről hétre egyre kimagaslóbb teljesítményt nyújt Éles József huszonegy esztendős fia, aki 11 bajnoki mérkőzésen 72 gólt szerzett. Amennyiben hosszabb távon képes lesz ilyen produkcióra, felvetődik a kérdés, hogy szóba jöhet-e a neve a közeljövőben a Telekom Veszprémnél? Éles József huszonkét esztendős korában került az akkori Fotex Veszprémhez, ahol tizenkét évig játszott. A hírek szerint a vezetőség már megkezdte a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításokat illetően, a jó eredmények hatására több fiatal nagyobb csapatok látókörébe került.

Végletekig kiélezett mérkőzést nyert meg a Gyöngyös az utóbbi hetekben hullámvölgybe került Budakalász otthonában. Csoknyai István csapata az öt mérkőzéses győzelmi sorozata után, már a harmadik vereségét szenvedte el, hiába játszott ezúttal is kiemelkedően Ivan Perisic, a gyöngyösiek koncentráltabban hajráztak, így minimális különbségű sikert arattak.

Hasonló izgalmak zajlottak le Egerben is, a Dabas szinte megismételte a csurgói végjátékban kiharcolt pontszerzését. Negyvennyolc másodperccel a vége előtt sikerült a dabasi egyenlítés, ezzel újabb fontos lépést tett a Dabas a bennmaradás felé. Az Orosháza viszont egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. A sereghajtó nagy verésbe szaladt bele Balatonfüreden. A hazaiak imponáló, 81%-os támadójátékot produkáltak.

Eredmények

Csurgó – Veszprémi KKFT 39-33

Komló – Szeged 29-37

Eger – Dabas 26-26

Budakalász – Gyöngyös 24-25

Balatonfüred – Orosháza 42-20

A hét legeredményesebb játékosai

  1. Éles Benedek (Veszprémi KKFT) 19 lövés/14 gól 74%
  2. Szöllősi Balázs (Balatonfüred) 10/10 100%
  3. Ivan Perisic (Budakalász) 15/10 67%

A hét legjobb kapus teljesítményei

  1. Bősz Dániel (Balatonfüred) 41%
  2. Holló Balázs Dabas 39%
  3. Balogh Tibor (Eger) 30%

Fotók: Veszprémi KKFT, Gyöngyös facebook oldal, vehir.hu, eredmények.com

 

3288 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version