Site icon Handballexpert

Elképesztő izgalmak után Horvátország megszerezte első pontjait

Két vereséget követően Hrvoje Horvat tanítványai nyerni tudtak a franciákat oktató izlandiak ellen a középdöntő harmadik fordulójában. 

Az első félidő az izlandiak akarata szerint érvényesült, bár jóval lassabb tempóban kézilabdáztak. A horvátok támadójátéka a lengyelek, svédek elleni mutatott kilátástalanságára emlékeztetett, főként a Cupic révén értékesített büntetők voltak a biztos pontok. Hallgrímsson mellett Pesic is bemutatott több nagy védést.

A második félidőre nagyot változott a játék képe. Az érthető okokból egyre fáradtabban mozgó izlandiak közel tízperces gólcsendet produkáltak, eközben a horvátok egymás után ötször is gólt szereztek. Gudmundur Gudmundsson rövid idő alatt kétszer is piros gombot nyomott. Izland ötgólos hátrányban sem adta fel, elsősorban eredményes szélsőjátékának köszönhetően egyenlíteni tudott.

Következett az izgalmas végjáték, melyben mindkét félnek megadatott a lehetőség a győzelemre. Az izlandiak az utolsó percben ajtó-ablak ziccert hibáztak, a túloldalon viszont Gadza gólt lőtt, amire már nem érkezett válasz.

Izland–Horvátország 22–23 (12–10)
Ld: Thorkelsson 6, Magnusson 5, Si. Gudjónsson 5, ill. Lucin 6, Cupic 5, Martinovic 5

fotó: eurohandball.com

Megosztás
Exit mobile version