A férfi pontvadászat 21. fordulójában Alem Toszkics csapata teljesen más arcát mutatta mint a februári tatabányai mérkőzésen. 

Kedvező előjelekkel várta a Csurgó a Tatabánya elleni mérkőzést. A somogyi együttes a tizenhétgólos tatabányai csúfos vereség óta nem kapott ki bajnoki mérkőzésen. Ezúttal joggal használhattuk a rangadó titulust a két csapat összecsapásán. Gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladt a két együttes, megnyugtató előny megszerzésére egyik oldalon sem kínálkozott lehetőség. A hazaiaknál a Stuttgartba távozó Hanusz Egon, valamint Vasic Marko nyújtott kiemelkedőt, ketten együtt tizenhat gólt szereztek, a „tigriseknél” Hornáyák Péter öt gólig jutott. A végjátékban mindkét csapat számára adódott lehetőség a győzelem megszerzésére, azonban egy kiélezett végjátékot követően döntetlennel végződött a forduló slágermérkőzése. A Tatabánya kispadjára visszatérő Vladan Matics megemlítette, hogy Csurgón bármikor bravúrkategóriába tartozik a pontszerzés. ” Meg volt a lehetőségünk az utolsó húsz másodpercben, sajnáljuk, de ha megnézzük az egész mérkőzést reális a döntetlen” tette hozzá Alem Toszkics a Csurgó trénere.

Kiváló védekezésének köszönhetően tíz góllal nyert a Szeged a Balatonfüred ellen. Juan Carlos Pastor csapata csupán nyolc gólt kapott az első harminc perc során. A kékeknél Mikler Roland 46%-os teljesítményt nyújtott, de az egész csapat hozzá tette a magáét a magabiztos sikerhez. „Korrekt meccset játszottunk, végig tudtunk vezetni. Jól ment az 5+1-es védekezésünk, ami számomra is különösen kényelmes volt. Fontos hogy többféle opciót, variációs lehetőség ki tudtunk próbálni” nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Jonas Kallman, aki a klub történetének BL-gólrekordere lett.

Káprázatos első félidőt produkált a Cegléd együttese, az Eger elleni hazai mérkőzésen. A kieső helyen álló Pest-megyeiek már 17-8-ra vezettek az esélyesebb egriek ellen az első félidő végén. Nagy Károly csapata kilenc nyeretlen mérkőzés után érezte meg újra a győzelem ízét. ” Tudtuk mi a tétje ennek a mérkőzésnek. Minden összecsapáson az életünkért küzdünk, megyünk tovább előre.”nyilatkozta a ceglédi vezetőedző.

Eredmények

Budakalász – FTC 21-33

Cegléd – Eger 27-20

Csurgó – Tatabánya 28-28

Szeged – Balatonfüred 29-19

Veszprémi KKFT – Orosháza 28-22

Dabas – Komló 24-26

 

fotó: csurgókk.hu, eredmények.com

 

1472 megtekintés.

Megosztás