Az Európa-bajnokság második mérkőzésén 21-18-as vereséget szenvedtünk a horvát válogatottól, csoportunk másik találkozója 38-21-es norvég győzelmet hozott Svájc felett.

Horvátország – Magyarország : 21-18   
Nem indított jól női válogatottunk, hiszen 12 percig gól képtelen volt a kezdést követően, ez idő alatt pedig déli szomszédunk ötször is betalált Janurik Kinga kapujába. Golovin Vlagyimir időkérése valamennyire stabilizálni tudta a játékunkat, de kettőnél közelebb nem tudott ellenfeléhez kerülni a magyar válogatott, a szünetre pedig 10-7-es hátrányba vonulhatott. A fordulást követően sem jött meg az átütő erő, pedig rengetegszer az volt az ember érzése, hogy egy picit koncentráltabb játékkal könnyedén verhető lett volna Nenad Sostaric együttese. 17-11-nél már hat góllal is vezettek a horvátok, a találkozó végéhez közeledve ugyan zárkózni tudott nemzeti csapatunk, azonban későn jöttek ezek a találatok, így 21-18-as vereséget szenvedtünk el. A mérkőzés legjobbjának Thea Pijevicet választották, aki 45%-os hatékonysággal hárított, míg a legeredményesebb játékos Valentina Blazevic lett, aki kilencszer köszönt be, a mieinktől Győri-Lukács Viktória négyszer tudott eredményes lenni.

Norvégia – Svájc : 38–21
A norvégok már az első félidőben eldöntötték az összecsapás kimenetelét, hiszen már ekkor 19-9-es állással indultak félidőre a felek, Svájc pedig a folytatásban sem tudott nagyobb ellenállást felmutatni a skandinávok ellen, így 17 gólos vereséget szenvedtek Stine Oftedálékkal szemben. A győri irányító hat gólt szerzett ezzel ő lett a mérkőzés legeredményesebb embere, a másik oldalon Mia Emmeregger ötször tudott betalálni.

A „B” csoport másik két találkozóján Szlovénia – Svédország 22-33, míg Szerbia – Dánia 21-34-es eredménnyel zárult. A svéd válogatottban Nathalie Hagman ismét kilencszer tudott eredményes lenni, így már 18 góljával vezeti a góllövőlistát.

fotó: Nász Nikolett

Megosztás